Buğday Çimi Suyu

Buğday Çimi Suyu

Buğday çimi suyu, görünüş itibariyle pek tasvip edilecek bir tarafının olmadığını düşünebiliriz. Ama kullandıkça ve faydalarını öğrendikçe kendi rızamızla kullanacağımız bir doğal su türüdür. Buğday çimi her zaman dikkatimizi çekmiş ve o buğday çimiine baktıkça her tarafı güzelleştirici etkisini görmekteyiz. Ama hiçbirimizin bunun suyunu içmeyi hayal edemiyoruz. Bazılarımız için ise iğrenç gelebilir, midesi bulanabilir. Ama sağlık açısından büyük bir öneme sahip olup, hem besler hem de tedavi etme özelliğine sahiptir. Eski zamanlardan beri buğday çimi suyu üzerinde araştırmalar yapılmış ve olumlu sonuçlara rastlanmıştır.

Buğday çimi suyunun hazırlanışı

El ile hazırlanacak buğday çimi suyu oldukça kolay şekilde hazırlanmaktadır. Öncelikli olarak elimizde kaliteli çimi sıkacağı olması lazım. Her ne kadar pahalı olsa da ileri zamanlarda sağlık açısından önemini anladığımızda buna değdiğini anlayacağız. Güzel ve güvenilir bir buğday çimi suyu elde etmek için buğday çimi tohumuna dikkat etmek lazım. Buğday çimi suyu hem tarlada hem de evde hazırlanabilir. Ama daha doğal buğday çimi suyu için muhakkak tarladan yararlanmalıdır. Çünkü doğal ürünler her zaman sağlığa daha çok fayda vermektedir. Ama böyle bir imkan yoksa evde de yapılabilir.

Buğday çimini evde yetiştirme

Buğday çimi tohumu temin edilir. Daha sonra elde edilen buğday tohumu yaklaşık olarak 8-10 saat kadar su da bekletilir. Akabinde buğday tohumlarını kapağı delikli olan bir kavanozun içine atıyoruz ve 16-24 saatleri arasında filizlenmesini sağlıyoruz. Bu işlemi yaparken günde 3 sefer ısıtılan buğday çimi tohumu durulayarak, yeniden filizlenmesini sağlamak amacıyla kavanozun içine yerleştiriyoruz. Kavanozda beklettikten sonra tohumları toprağa ekiyoruz. Bir hafta kadar bekliyoruz. Buğday çimimiz hazır hale gelecektir. Buğday çimi açık hava ve sıcağı sever. Daha sora çimlerimizi makine ile hazır hale getirebiliriz.


Buğday çimi suyunun faydaları

  • Hastalıkların meydana gelmesine sebep olan bağışıklık sisteminin zayıflığını ortadan kaldırır ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.
  • Gazlardan dolayı meydana gelen şişkinlikleri ortadan kaldırır ve gaz probleminin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Enerji verir ve daha az şekilde uykuya ihtiyaç duyulmasını sağlar.
  • Demir, fosfor, kalsiyum ve magnezyum kaynağı içermektedir.
  • Kilo problemi çekenlere yardımcı olup yağ yakımında yardımcı olmaktadır.
  • Antioksidan bakımından zengindir ve antiaging etkisi mevcuttur.
  • Kan şeker seviyesini normal seviyeye getirerek dengelemektedir.
  • Antibakteriyel etkiye sahip olup kırmızı kan hücrelerini arttırmaktadır.
  • Kanın oksijen taşıma kalibresini arttırmaktadır.
  • Hücrelerden ve kandan toksinleri temizlemektedir.
  • Bakterilerin oluşumunu ve gelişimini engellemektedir.
  • Karaciğerleri temizlemektedir.
  • Çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelmiş yaraları iyileştirme özelliğine sahiptir.

Son Güncelleme : 28.10.2018 00:14:07

Buğday Çimi Suyu Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Buğday Çimi Suyu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018