Buğday Şırası

Buğday Şırası

Buğday Şırası: Oldukça faydalı bir besin olan buğdaydan elde edilen buğday şırası, son zamanlarda oldukça popüler duruma gelmiştir. Sağlığa olan birçok faydası ve zayıflama üzerindeki olumlu etkileri sayesinde buğday şırası tüketimi oldukça yaygın hale gelmiştir. Kansere çare olarak gösterilen bu faydalı içeceğin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde besin değeri oldukça yüksektir. Buğdayın farklı bir şekilde değerlendirilmesi sonucu buğday özü olarak adlandırılan buğday şırası hafif acımsı bir tada sahiptir. İçerisinde büyük bir oranda kalorifil ve en güçlü kanser düşmanı olan laetril bulunduran buğday şırası aynı zamanda A, B, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, E, K vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Antioksidan özelliği olan buğday şırasının içerisinde kalsiyum, selenyum, magnezyum, demir ve amino asit gibi birçok mineral de bulunur.

Buğday şırası nasıl yapılır,

Henüz işlem görmemiş olan buğday tohumlarının bir kabın içerisine alınarak üzerine su ilave edilip yaklaşık 1 gün kadar bekletilir. Bu arada tohumların canlanması için suyu birkaç defa değiştirilebilir. Ardından tohumlar iyice yıkandıktan sonra bir süzgeç içerisine alınır ve üzeri temiz bir tülbent ile kapatılır. Daha sonra suyu süzülen buğday tohumları günde 2-3 defa sudan geçirilerek yine süzgecin üzerinde bekletilir. 2 gün bu işlemler uygulandıktan sonra buğday tohumları filizlenmeye başlar. Yaklaşık 1-2 cm boya ulaşan filizler yıkanarak bir kavanozun içerisine alınarak üzerine yaklaşık 1-5 litre kadar su ilave edilip tülbent yardımıyla kavanozun ağzı hava almaması için iyice örtülür. Bu şekilde 2 gün bekletilir ve 2 günün ardından süzgeçten geçirilerek cam bir şişeye alınır.
Buğday şırasını ağzı kapalı olarak cam bir kavanozun içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Hazır hale gelen buğday şırasını günde 1 su bardağı tüketebilirsiniz. Ancak hazırladığınız karışımı 3 günden daha fazla bekletmeyin. 3 gün geçtikten sonra suyunu döküp kalan buğday filizlerinin üzerine yine su ilave edip 2 gün beklettikten sonra içmeye devam edebilirsiniz. Buğday şırasının doğal haliyle tüketebileceğiniz gibi içerisinde nane ya da birkaç damla limon damlatarak da tüketebilirsiniz.

Buğday şırası faydaları nelerdir;
  • Bağışıklık sistemini büyük bir oranda güçlendirdiği için birçok kanser hastalığına karşı oldukça etkilidir ve kanser düşmanı içeriği sayesinde kanseri önlemek için kullanılabilecek bitkisel tedaviler arasında yer alır.
  • Buğday şırası kandaki toksinleri etkisiz hale getiren maddeler içermesi bakımından kılcal damarlarda kan akışını kolaylaştırır ve bu sayede yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
  • İçerisinde birçok meyvede bulunan C vitamininden kat kat daha fazla C vitamini bulunduran buğday şırası, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Magnezyum minerali sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve bu sayede kabızlık probleminin giderilmesine yardımcı olur.
  • Enzim içeriğine sahip olması buğday şırasının cilt sağlığı açısından faydalı olmasını da sağlar. Buğday şırası cildin içeriden temizlenmesine katkı sağlayarak sivilce oluşumunu engeller ve cildin sağlıklı ve parlak bir görünüşe sahip olmasına yardımcı olur.
  • Antibakteriyel özelliğe sahip olan buğday şırası mantar ve bakteri oluşumunun önüne geçer ve egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.
  • Vücuttaki yağ yakımının hızlanmasında oldukça büyük etkiye sahip olması bakımından kilo probleminin giderilmesine yardımcı olur. Bu sayede diyet yapan kişiler için oldukça iyi bir bitkisel yöntem olabilir.
Buğday şırası zararları nelerdir,

Buğday şırasının gluten alerjisi olmayan kişilere hiçbir zararı olmamaktadır. Ancak içerisinde gluten bulunduğu için gluten alerjisi olan kişilerde bir çok ciddi durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Oldukça özen gösterilmesi gereken gluten alerjisi olan kişiler kesinlikle buğday şırası tüketmemelidir.
Son Güncelleme : 05.11.2018 19:41:34

Buğday Şırası Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Buğday Şırası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Buğday Çeşitleri
Buğday Çeşitleri
Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018