Diş Buğdayı Kurabiyesi Diş buğdayı kurabiyesi, Anadolu'da çok eski zamanlardan beri yapılan diş buğdayı kutlaması geleneksel olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Yani anlayacağınız oldukça eski bir Türk geleneğidir bu kutlama. Bütün aile bireyleri bunun için toplanır. Bebeğin ilk dişinin çıkmasıyla işlerinin sağlıklı olması için, bereketli bir yaşamı olması için, rızkının bol olması için dualar yapılır, diş buğdayı ikramları yapılır. Yörelere göre bebeğin boynuna buğday tanelerinden yapılı kolye takılır, üzerinden buğday taneleri dökülebilir. Diş buğdayı kurabiyesi ise yine gelenekselleşmiş ikramlar içine giren bir uygulamadır. Zamanı olan anneler bunu evde kendisi hazırlayabilir, isterlerse hazır satılan diş buğdayı kurabiyelerinden alabilir. Evinizde bebeğiniz için kendi ellerinizle hazırlanan bu kurabiyelerin yerini elbette bunlar dolduramaz. Çeşit çeşit modeli olan bu kurabiyeler oldukça da lezzetlidir. Sizler için bizde güzel bir tarif hazırladık. Umarız tam istediğiniz gibi diş buğdayı kurabiyesi olur.
Diş buğdayı kurabiyesi için gerekli malzemeler - 1 paket tereyağı
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı buğday unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- Silikon merdane, kalıp ve kalem
- Hazır şeker hamuru
Diş buğdayı kurabiyesi yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında kullanmalısınız. Kabın içinde tereyağı, un, pudra şekeri, yumurta, vanilya, tarçın yani tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazırlayın. Bunu tezgahı unlayarak merdaneyle açın. Açtığınız hamurun kalınlığı yarım santimi geçmesin. İsterseniz hamuru parçalar halinde açabilirsiniz. Bunu kalıpla kesin. Kalıbınız diş görünümünde olursa tam diş buğdayı kurabiyesi şeklinde olacak. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin.
Fırını 175-200 derecede ısıtarak kurabiyeleri 15 dakika kadar pişirin. Etrafa tarçın kokusu yayıldığı zaman kurabiyelerin piştiğini de anlayabilirsiniz. Pişme süresi uzarsa kurabiyeler sert olur. Buna dikkat etmelisiniz. Şimdi şeker hamurunu merdaneyle tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Yani kurabiye kalınlığının yarısı kadar olsun. Açarken tezgaha nişasta dökerseniz rahat açabilirsiniz. Silikon merdanede işinizi kolaylaştıracaktır. Bunu da kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla kesin.
Kurabiyeler soğuduğunda, üzerilerine fırçayla bal sürün. Şeker hamuruyla hazırladığınız dişleri de buna yapıştırın. Üzerlerine kalem kullanarak ağız ve göz çizin. Bu diş buğdayı kurabiyesini oldukça sevimli yapıyor. Mutlaka denemelisiniz. Diş buğdayı kurabiyesi için hazır satılan keseler, kurdeleler var. Bunların içine birer kurabiye koyarak diş buğdayı ikramlarınızı görsel hale getirebilirsiniz. Birde güzel bir sepetiniz varsa hazırlıklar tamamlanır.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 08.12.2018 00:54:25 Diş Buğdayı Kurabiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Diş Buğdayı Kurabiyesi" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Sarı Buğday | Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k... |  | Karakılçık Buğdayı | Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b... |  | Buğday Şırası Nasıl Yapılır | Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y... |  | Buğday Suyu | Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e... |  | Dövme Buğday | Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd... |  | Buğday Nasıl Yetiştirilir | Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte... |  | Durum Buğdayı | Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ... |  | Aşurelik Buğday | Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme... |  | Buğday Yarması | Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü... |  | Buğday Hangi Bölgede Yetişir | Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ... |  | Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi | Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan... |  | Kaynatılmış Buğday | Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i... | | | Sarı Buğday | | Karakılçık Buğdayı | | Buğday Şırası Nasıl Yapılır | | Buğday Suyu | | Dövme Buğday | | Buğday Nasıl Yetiştirilir | | Durum Buğdayı | | Aşurelik Buğday | | Buğday Yarması | | Buğday Hangi Bölgede Yetişir | | Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi | | Kaynatılmış Buğday | | Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri | | 2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori | | Buğdaydan Elde Edilen Ürünler | | Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır | | Buğday Nişastası | | Buğday Kepeği | | Buğday Çeşitleri | | Buğday Unu Alerjisi | | Buğdayda Pas Hastalığı | | Buğday Proteini | | Buğday Besin Değeri | | Buğday Ekimi | | Rus Buğdayı | | Makarnalık Buğday Çeşitleri | | Kavılca Buğdayı | | Buğday Tohumu | | Buğday Çimi Marmelatı | | Buğday Kalori | Popüler İçerik | Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e... | 2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori 2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h... | Buğdaydan Elde Edilen Ürünler Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ... | Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B... | Buğday Nişastası Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl... | Buğday Kepeği Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış... | |