{ "title": "2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/2-Dilim-Tam-Bugday-Ekmegi-Kac-Kalori-54.png", "date": "19.01.2024 23:22:11", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetmekteyiz. Ancak ekmeğin kilo üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler üstüne söylemler ortaya çıkmıştır. Özellikle buğdayın kendi yapısının artık doğal olmadığı yani gen yapısı ile oynadığı yönünde araştırmalar artmaktadır. Tabi bu yine de ekmek tüketiminde geriye doğru bir ivme ortaya çıkarmamıştır. Kalori bildiğiniz gibi vücudun gerekli gördüğü enerjinin karşılığı olmaktadır. Yani günlük almamız gereken kalori miktarı vardır. Bu ihtiyaç yaş, cinsiyet, aktivite düzeyi ile bağlantılı olmaktadır. Ortalama düşünürsek yetişkin bir kişinin kalori ihtiyacı 2200 kalori civarında olmaktadır. Tabi sadece ortalama bir rakam. Bu kişi günlük 3000 kalori almaya başlarsa yavaş yavaş kilo almaya başlayacaktır. Bunun altında bir rakamlar ise kilo verdirmeye başlayacaktır.

2 dilim tam buğday ekmeğinin kalorisi aslında tek öğünle sınırlı kalınırsa çok değildir. Ortalama 140 kalori civarında olmaktadır. Buda sabah kahvaltısında iki dilim ekmek yemenin bir sakıncası olmadığını gösterir ya da her öğün 1 adet tam buğday ekmeği yerseniz yine sıkıntı olmayacaktır. Ancak her öğün 4 dilim ekmek yiyen bir kişi maalesef kilo alacaktır. Çünkü diğer yediği besinlerden de kalori almaya devam edecektir.

Ekmeğin diğer besinleri
Burada önemli olan bir konuda 2 dilim tam buğday ekmeğinin kalori miktarının yanında yenilen yiyecekler ile yükseltilmesi olacaktır. Yani bu ekmekle yapılan tost toplam kalori miktarını belki 300 kaloriye kadar çekecektir ya da ekmeğin üzerine sürülen kaymak, bal ve reçel gibi yiyecekler artı kalori getirmiş olacaktır. Çünkü ekmeği tek başına yemeyeceğimiz için öğünlerde yanına eklenen yiyeceklerinde kalori ve besin değerlerini dikkate alarak fayda sağlama oranına göre öğüne eklemeli ya da çıkarmalıyız.
" } ] }