{ "title": "Buğday Çimi Marmelatı", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Cimi-Marmelati-97.jpg", "date": "19.01.2024 19:05:15", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Buğday Çimi Marmelatı, Şifa verici etkisi ve içeriği açısından belki de yeşil yapraklı bitkiler içerisinde en önemlisi olan buğday çimi ne şekilde tüketilirse tüketilsin inanılmaz derecede faydalı bir bitkidir. Buğday çimi marmelatı, içerikte marmelat kelimesi geçmesi itibari ile şekerle yapılmış bir besin olarak düşünülse de kesinlikle şeker içermeyen bir marmelattır. Buğday çimi marmelatı, şeker içermemesine rağmen kıvamı ve pişirme esnasında oluşan kendiliğinden şekerli tadı ile insanların tatlı bulamadığı çok eski zamanlarda marmelat niyetine tüketildiği için bu ismi almıştır. Sakarya ilimizin Taraklı ilçesinde çok uzun yıllardan beri yöresel bir tatlı olarak pişirilen ve asıl adı \"Uğut Tatlısı\" olarak bilinen buğday çimi marmelatı, buğday tohumlarının çimlendirilmesinden sonra pişirilerek elde edilen bir üründür.