{ "title": "Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Cimi-Nasil-Yetistirilir-42.jpg", "date": "19.01.2024 04:07:42", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir, Buğday çimi şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu şekilde tanımlanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Buğday çiminin tane veya uzayan bölümü hücreleri yeniler, kalp ve damar sistemindeki aksaklıkları giderir, kanın temizlenmesini sağlar ve daha birçok faydası bulunmaktadır.

Buğday çimi nasıl yetiştirilir konusunda verilebilecek bilgiler oldukça fazladır. Bir avuç kadar zirai buğday alın. Buğdayları oda sıcaklığındaki çeşme suyu ile ıslatın ve bu şekilde 1 gece bekletiniz. Sonraki gün suda şişen buğday tanelerini genişçe bir tepside üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Daha sonra tepsiye dizdiğiniz buğday tanelerinin üzerini nemli bir bez ile kapayın. Buğdayların üzerini nemli bezle örttükten sonra evinizin en sıcak ve karanlık ortamında bekletin. Buğday tanelerinin üzerini örttüğünüz bezin kurumaması için ara sıra hafifçe ıslatın. 3-4 sonra buğday taneleri filiz vermeye başlayacaktır. Filizler 2 santimetre uzunluğuna ulaşınca dolabınızda saklayabilirsiniz. Yalnız şunu bilin ki çimler çok dayanıklı değillerdir. Bu nedenle ihtiyacınızdan fazlasını çimlendirmeyin. Filiz veren çimlerin uzunlukları 10 cm ile 15 cm olunca bir makas yardımıyla uçlarından 1 cm'ye kadar kesin. Kestikçe uzayan çimleri salatalarda kullanabilirsiniz ya da fazla ekmişseniz mutfak robotu yardımı ile çimlerin suyunu çıkarabilirsiniz. Market ya da aktarlardan alacağınız çimlenmiş buğdayların çabuk filiz vermeleri için katkılar kullanılmış olabilir bu nedenle fazla güvenilir değillerdir.

Buğday çimi nasıl tüketilir

Buğday çimlerini pişirmeden tüketmeniz önerilir çünkü pişmeden yararlıdırlar. Gün içerisinde 2 ile 8 yemek kaşığı kadar buğday çimi suyu tüketmeniz yeterlidir. Eğer tedavi olma durumu varsa tüketim miktarını verilen oranların 2 katı kadar arttırabilirsiniz. Yalnız belirtilen miktarı bir seferde içmeyin, gün içinde eşit oranlara ayırıp kullanın.

Buğday çiminin özellikleri nelerdir?

Sağlık uzmanları tarafından süper özellikleri barındıran bir besin olarak nitelenmektedir. Çok az araştırma yapılmış olsa bile canlı bir enzim kaynağı olarak görülmektedir. Çimlenen buğday filizlerinden elde edilen su antibiyotik özelliğine sahiptir. Ayrıca klorofil içeriğinin fazla olması hücrelerin içindeki toksin maddeleri kana taşıyarak vücuttan atılmasını sağladığı için zararlı olan bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını önlemektedir. Yüksek miktarda B6, B1, B12, K, E ve C vitaminlerini içermektedir. Ispanağa göre daha fazla oranda demir içerir bu nedenle demir eksikliğine bağlı olarak görülen anemi için önerilmektedir.
" } ] }