{ "title": "Buğday Çimi Tohumu", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Cimi-Tohumu-54.jpg", "date": "19.01.2024 15:03:38", "author": "ayşegül tunçer", "article": [ { "article": "Buğday Çimi Tohumu: Özellikle kanser hastalığının tedavisinde kullanıldığında son derece etkili olur. Sadece hastalığı tedavi etmesiyle bilinen bir bitki değildir, çünkü kanserden korunmak içinde kullanılan bir tohumdur. Alternatif tedavi olarak buğday çimi tohumu suyu ve buğday şırasının içilmesi, bağışık sisteminin güçlenmesini sağlar ve vücuda sağlık kazandırır. Orta Asya'da atalarımız sürekli buğday şırası tüketirmiş. Nitekim o dönemde kanser hastalığı çok bilinmese de diğer hastalıklara karşı faydalı olduğu biliniyordu ki fazlaca tüketimini sağlanıyordu.

Sıvı oksijen dolu olan buğday çimi tohumu kansere karşı bizi koruyor. Bunun yanı sıra kayısı çekirdeği ve acı badem de aynı görevi yerine getiriyor. Türkiye'de kayısı çekirdeği ve acı badem tüketilen bölgelerde kanser hastalığına çok az rastlanıyor.

Kanser ile savaşmanın en önemli yolunun bağışık sistemini güçlendirmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok zor bir şey değil. İşte buğday çimi tohumu bu görevi yerine getiriyor ve kanserle mücadele etmekte alternatif tedavi imkânı sağlıyor.

Buğday Çiminin Faydaları Nelerdir?

1.5 kilo yeşil yapraklı bitkinin içerdiği bütün vitamin ve mineralleri tek başına barındırıyor. A, B, C, E olmak üzere 100'e yakın mineral ve vitamin ihtiva ediyor. Kandaki pH dengeleniyor ve vücudu toksinlerden arındırıyor. Kırmızı kan hücrelerini artırıp, kandaki bakterileri yok ediyor. Sindirime çok yardımcı olan buğday çimi tohumu, enerji vererek az uyumayı sağlıyor ve vücudu güçlü tutuyor. Kilo veremeye yardımcı olup, gaz şişkinlik gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Sonuç olarak buğday çimi tohumu, yeşillerin kralı olarak biliniyor. Bitkilere yeşil rengini veren madde içeriyor ayrıca moleküler olarak insan kanına çok benziyor.

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır?
Nasıl Yapılır?

Hiçbir işlem görmemiş ham buğday çimi tohumları yıkanır. Derin bir kabın içerisine su konur ve buğday çimi tohumu eklenir. Bu karışım 24 saat bekletilir. Bu süre zarfında yani 2-3 saatte bir tohumların suyu değiştirilir. Bunu yapma sebebimiz buğday çimi tohumunun filizlenmesini sağlamaktır.

24 saat sonunda tohum iyice yıkanır ve süzgeç yardımıyla süzülür. Bu işlemden sonra üzerine tülbent örterek bekletilir.

Arada bir kontrol ettiğimiz buğday çimi tohumlarının kurumasına izin verememek için, belli aralıklarla sudan geçirilir. 2 gün bu işlem tekrarlanır ve 2 günün bitiminde tohumlar ince filizler vermeye başlar. Filizlenen tohumlar bir kavanozun içine konur ve 1,5 litre içme suyu eklenir ağzı tülbent ile hava alacak şekilde kapatılır. 2 gün sonra buğday şırası kullanılmaya hazırdır. Süzülerek buzdolabında saklanır. Günlük 1-2 bardak içilebilir ve 3 gün içinde tüketilmesi önerilir.
" } ] }