{ "title": "Buğday Çimi Tozu", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Cimi-Tozu-38.jpg", "date": "20.01.2024 05:44:05", "author": "Esin Gödekmerdan", "article": [ { "article": "Buğday çimi tozu; tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral, çinko, fosfat, enzim ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir. Bir gramlık buğday çimi tozunun elde edilmesi için on gram buğday tohumuna ihtiyaç vardır. Buğday çimi tozunda on dokuz adet amino asit bulunmaktadır. Buğday çimi tozu inek sütüne oranla daha fazla kalsiyum içermektedir. Buğday çimi tozu içinde klorofil barındırması sayesinde vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasına da yardımcı olur. Buğday çimi tozu kırmızı kan hücrelerine hemen karışarak kanı temizler. Bu sayede dokuların iyileşme hızıda artmış olur. Buğday çimi tozunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. E vitamini ve antioksidan yönünden oldukça zengindir. Buğday çimi tozu sindirim sisteminde yer alan kötü bakterileri yok eder. Buğday çimi genellikle suyu sıkılarak kullanılır. Sıkılan su meyvelerin de suyu sıkılarak karışım yapılıp tüketilebilir. Buğday çimi suyu sıcak veya soğuk yemeklere de katılarak tüketilebilir. Her iyi şeyde olduğu buğday çimi suyunun da her gün içilmesi yan etkiler meydana getirebilir bu yüzden ara ara içilmesinde fayda vardır.

Buğday çimi tozunun yan etkileri nelerdir?
Eğer bir kişi herhangi bir ilaç tedavisi alıyor ise buğday çimi tozunu kullanmadan önce mutlaka doktora başvurmalıdır. Enstitülerde kanser ve MS hastalıklarının tedavisi için buğday çimi tozu kullanılmaktadır. Buğday çimi tozu tam bir proteindir. Radyasyon ile uğraşan meslek dallarındaki kişiler özellikle radyasyondan korunmak için buğday çimi tozu kullanabilirler. Günlük bir bardak tüketilmesi yeterlidir.
" } ] }