{ "title": "Buğday Çimi", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Cimi-58.jpg", "date": "21.01.2024 05:28:28", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Buğday çimi, son yıllarda kanser gibi oldukça ciddi ölümcül riskleri olan hastalıkların tedavi edilmesinde ve hastalıkların önlenmesinde sağladığı faydalı etkilerle gündeme gelmiştir. Buğday çimi içeriğinde sıvı oksijen barındırmaktadır. Doğadaki en güçlü anti kanser etkisi olan laetril içermektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından buğday çiminin kanserle mücadelede önemli bir bitki olduğu belirtilmektedir. Alternatif tedavi seçenekleri arasında buğday çimi yemek ve buğday şırası içmek uzmanların tavsiyeleri arasına girmiştir. Dünyada buğday çiminin etkilerini benimsemiş ve kabul etmiş olan toplumlarda kanser türlerinin daha az görülmesi buğday çiminin önemini bir kez daha arttırmaktadır. Buğday şırası Orta Asya'da çok eski dönemlerde de içilmiştir. Bu değerli bitki hakkında pek çok yayın hazırlanmıştır. Özellikle kanseri önlediğine dair bilgiler bulunmaktadır. Buğday çimi hakkında öne çıkan faydaları makalemizde bulabilirsiniz.

Buğday çimi faydaları nelerdir?

Buğday çimi öncelikle bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir. Alternatif tedavide kanser ilacı olarak kullanılmaktadır. Özellikle buğday şırasının kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Bitkisel tedavi önerileri arasında buğday çimi önemli bir yere sahiptir. İçeriğindeki besin maddeleri, vitamin ve mineraller dışında bol miktarda klorofil sayesinde bu etkileri göstermektedir. Buğday çiminin içeriği %70 klorofilden oluşur. Klorofilin anlamı bitkilerin kanı olmasıdır. Buğday çimi B17 vitaminiyle kanser hücrelerine savaş açar. Ayrıca topraktan bitkilere geçebilecek olan 102 elementin tam 92 tanesi buğday çiminde bulunur.

Buğday çimi taze olarak aynı miktardaki portakalla kıyaslandığında 60 kat fazla C vitamini içermektedir. İçinde bulunan emir oranı da ıspanakla kıyaslandığında 8 kat daha fazladır. İçeceğiniz 1 bardak buğday çimi suyu sayesinde, 1 kasa portakaldan alabileceğiniz C vitaminini rahatlıkla alabilirsiniz.

Buğday çimi içeriğinde kanda bulunan toksinleri yok eden maddeler bulunur. Ayrıca sıvı oksijen deposudur ve laetril denilen anti kanser içeriği vardır.

Kilo problemi olanlar, diyet yapmak zorunda kalanlar buğday çimi ile hazırlanmış buğday şırası içebilir. Bu vücutta yağ yakılmasını daha kolay hale getirdiği gibi yağ yakımını da hızlandırır.

Buğday çimi enerji verici bir bitki olduğundan, uyku ihtiyacınızda azalır. Gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Kan şekerini dengeleyerek, kandaki oksijen taşıma kapasitesinin artmasını sağlar. Ayrıca buğday çimi kırmızı kan hücrelerini arttırıcı etki yapar. Anti bakteriyel etkisi de vardır. Antioksidan bakımından zengin olduğu için vücutta anti aging etkisi gösterir.

Buğday çimi ile buğday şırası nasıl yapılır?

Buğday şırası yapmak için ihtiyacınız olanlar 1 su bardağı buğday tohumu ve 2,5 litre içme suyudur. Önce buğday tohumlarını filizlendirmeniz gerekiyor. İşlem görmeyen çiğ buğday tohumlarını yıkadıktan sonra bolca içme suyunun içinde bir gün boyunca bekletin. Arada suyu değiştirerek, buğday tohumları içindeki besin canlandırmaya destek olmalısınız. Daha sonra tohumları süzün ve üzerini örterek bekletin. Arada kontrol ettiğiniz tohumlar kurudukça yeniden sudan geçirin. Ortalama 2 gün kadar bunları yaptığınızda buğday tohumları filizlenmeye başlayacak. Filizler 1,5 cm oluncaya kadar bekleyin.

Buğday şırası yapmak içinde filizleri yıkayarak kavanoza doldurun. Buna 1,5 litre içme suyu koyun ve kavanozu hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın. Buğday şırası 2 gün içinde tüketime hazır olacaktır. Süzerek şırayı buzdolabına koyun. Bundan her gün 250-500 ml kadar için. Hazırlanan buğday şırasını 3 gün içinde bitirmelisiniz. İsterseniz süzdüğünüz buğday filizlerinden yeniden aynı şekilde şıra hazırlayabilirsiniz. Daha sonra filizleri atabilir ya da bahçe toprağına karıştırabilirsiniz. Buğday çimi ile yapılan şırayı sade olarak ya da limon ve nane ekleyerek içebilirsiniz. İçine şeker koymanızı tavsiye etmiyoruz. Şeker buğday şırasının faydalı etkilerini azaltır.
" } ] }