{ "title": "Buğday Lifi", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Lifi-45.jpg", "date": "19.01.2024 06:22:00", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Buğday Lifi; birçok alanda kullanılan bir maddedir. Buğday lifi buğdayın ısıl işlem görüp tekstüre edildikten sonra buğdayı bir kez daha öğütüldükten sonra elde edilmektedir.

Buğday Lifi Çeşitleri
Buğday lifi en çok köfte, sucuk, döner, sosis ve salam yapımında oldukça sık kullanılan bir maddedir. Buğday lifi besin imalatında fonksiyonel amaçlı kullanılır.

Buğday Lifi Özellikleri Nelerdir?
Bu faydalı madde ayrıca galeta unu, nişasta, soya proteini, soya unu ile izole soya yapımında oldukça sık kullanılan bir maddedir. Buğday lifi sıralamış olduğumuz bu besinlerin yerini tutabilen tek doğal bitkisel lif türüdür.

Granül Buğday Lifi

Granül buğday lifi, ısıl işlem görüp tekstüre edildikten sonra buğdayın kurutulan halidir. Granül buğday lifi, granül olduğundan dolayı makine ve el mantısının iç harcında kullanılan bir maddedir. Granül buğday lifi ayrıca soya, kıyma ve galeta unu yerine tercih edilen bir maddedir.
" } ] }