{ "title": "Buğday Ruşeymi Yağı", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Ruseymi-Yagi-36.jpg", "date": "19.01.2024 01:38:50", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Buğday ruşeymi yağı, kelime karşılığı \"buğday özü\" olan ruşeym; her bir buğday tanesinin en tepesinde yer alan embriyo kısmına denir. Yani buğday tanesinin canlanmaya (Filizlenmeye) başladığı yerdir. Ruşeym buğdaydan daha fazla protein içerdiğinden oldukça değerlidir. Öyle ki; buğdaydaki toplam protein miktarının neredeyse %8'i buğday ruşeymine aittir. Fakat buğday öğütülürken ruşeyminin etkisi azalıyor. Temel besin kaynaklarımızdan biri olan buğdayın raf ömrünü kısalttığı için; una dönüştürülme aşamasında, yüksek besin değerine sahip ruşeymi ayrıştırılmaktadır.