{ "title": "Buğday Şırası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Sirasi-Nasil-Yapilir-72.jpg", "date": "20.01.2024 14:20:09", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık yönünden birçok faydası bulunan buğday şırasını kaliteli hayat için tüketmek gerekir. Kilo kontrolünüzü sağlayarak aşırı kilo almanıza engel olacak olan buğday şırasını ihmal etmemek gerekir. Buğday şırasını kendiniz hazırlayarak diyabetik hastalıklar için tüketebilirsiniz.

Buğday Şırası İçin Malzemeleri
Hazırlanışı: 1 bardak aşurelik buğdayı aksamdan cam bir kavanoza 3 bardak su ile ıslatınız. Üzerini temiz bir bezle örterek 24 saat beklettikten sonra biriken sarı suyunu dökünüz. Tertemiz yıkanan aşurelik buğdayın üzerine yeniden 3 bardak temiz klorsuz su ilave ediniz. 24 saat sonra süzülerek bir kavanoza alarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Süzdüğünüz buğdayları atmak yerine bahçeniz veya bağınız varsa gömerek yeniden buğday filizleri elde edebilirsiniz.

Buğday Şırası Ne Kadar İçilmeli?

Günlük 250-500 ml içebilirsiniz. Hazırladığınız buğday şırasını 3 gün içerisinde tüketmeniz gerekmektedir. Sade olarak tüketebileceğiniz gibi içerisine biraz taze limon katarak limonata gibi de içebilirsiniz.

Buğday Şırasının Faydaları Nelerdir?
Doğanın bize sunduğu sağlık mucizesi buğday şırasını kendi evinizde yaparak içinize sine sine tüketebilir ve sağlığınıza kavuşursunuz. Buğday şırası ile detoks etkisi sayesinde kilonuzu kontrol altında tutabilirsiniz.

" } ] }