{ "title": "Buğday Sirkesi", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Sirkesi-13.jpg", "date": "20.01.2024 06:18:39", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Buğday sirkesi, sirke ne şekilde yapılırsa yapılsın tam bir antioksidan, bağışıklık güçlendirici ve adeta bir gençlik iksiridir. Buğday sirkesi ise sağlığınıza dost bir doğal ecza deposudur. Kil ve magnezyum içeren buğday sirkesi vücut için son derece faydalıdır. Bünyenizi güçlendirmek ve bağışıklık sisteminizi desteklemek için buğday sirkesinin mucize gücünden faydalanmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Çünkü olumlu etkilerini kısa süre içerisinde gösteren buğday sirkesi evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sirkelerden bir tanesi. Ayrıca grip ve virüslere bağlı hastalıklardan korunmak içinde buğday sirkesi koruyucu önlemlerin başında geliyor.

Buğday sirkesi nedir?

Buğday sirkesi daha çok vücuttaki hücreler üzerine çalışan sağlıklı sirkelerden biridir. Özellikle saç, cilt ve tırnaklarınız ile ilgili sorunlarınız var ise buğday sirkesi bu konularda tam bir uzman. Vücutta biriken zararlı toksinleri dışarı atarak, cilt gözeneklerini sıkılaştırıp onaran ve içeriğindeki yüksek E vitamini özelliği ile kırışıklıkları ve çizgileri yok eden buğday sirkesi aynı zamanda cilt elastikiyetini artırarak, kolajen dokuyu da harekete geçirme özelliğine sahip. Buğday sirkesi saçlar içinde eşi benzeri bulunmayan bir ilaç niteliğinde. Zayıf ve cansız saçların direncini yerine getirerek, saçlardaki dökülmeyi ve saç derisi sorunlarını giderir. Saçlı derinin Ph dengesini yeniden ayarlayarak pırıl-pırıl sağlıklı ve güçlü saçlar için yenileyici bir saç toniği görevini de üstleniyor.

Çok büyük gurme marketler haricinde buğday sirkesini kolay temin etme şansınız yok maalesef. Bu yüzden kendi buğday sirkenizi kendinizin yapmasından başka çare kalmıyor. Ama gözünüz korkmasın en az diğer sirke yapımları kadar kolay.

Buğday sirkesi evde nasıl yapılır?

Buğday sirkesi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta organik bir buğday temin etmenizdir. Yoksa herhangi bir buğday ya da marketlerde satılan aşurelik buğday hiçbir işe yaramaz ve faydalı bir buğday sirkesi hazırlamamış olursunuz. Büyük market raflarının organik gıdalar satılan kısımlarında değişik markalara ait organik buğday bulabilirsiniz.

Buğday sirkesi için
Buğday sirkesi nasıl yapılır?

Organik buğdayı bir mutfak robotu yardımı ile küçük parçalara ayırın. Pütürlü bir un kıvamında olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece sirkenin oluşum aşamasında buğdayın özü çok daha ortaya çıkacaktır. 3 litrelik cam bir kavanoza ezilmiş buğdaylarınızı koyun. 1 kahve fincanı sirkeyi buğday sirkemizi mayalandırmak amacı ile kullanacağız. Su, sirke ve kaya tuzu başka bir kapta karışım haline getirilerek kaya tuzunun iyice erimesi sağlanır. Karışım kavanozdaki buğdayların üzerine dökülür ve tahta bir kaşık ile karıştırılan buğday sirkesi temiz bir bez ile ağzı kapatıldıktan sonra 2 hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletilir. Her gün karıştırmanız gerekir.
" } ] }