{ "title": "Buğday Suyu Kürü", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Suyu-Kuru-77.jpg", "date": "19.01.2024 22:30:12", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Buğday Suyu Kürü, Buğday suyu birçok hastalığa faydası olduğu gibi çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanser tedavisi içinde kullanılmaktadır. Buğday sıvı oksijen deposu olma özelliği ile yeryüzünün en güçlü anti kanseri sayıların \"laetril\" içerir. Aynı zamanda buğday suyu kürü, yüksek miktarda demir içerdiğinden dolayı, kansızlığa karşıda savaşır. Buğday suyu kürü faydaları arasında B17 vitamini içermesi de yer almaktadır. Buğday suyu kürü, alkali bir gıda olmasından dolayı, vücudun pH seviyesinin düzene girmesini sağlar. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. Alkali olması nedeni ile mide rahatsızlıklarına, ülsere, gastrit ve mide yanmalarına oldukça iyi gelmektedir.

Buğday suyu kürü, akciğerdeki kan döngüsüne yardımcı olur. Hücre kuvveti sağlayarak, bağırsakları temizleyerek vücutta detoks etkisi yapar. Kilo vermeye yardımcı olur. Enerji vererek kas ve kemik gelişimine yardımcı olur. Kansere karşı koruduğu gibi, kanser hastalarının kemoterapi sonrasında kaybetmiş oldukları hücre kaybını ve ayrıca radyoaktif terapinin de yan etkilerini azaltır. Göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Buğday suyunun ağrı kesici özelliği sayesinde vücutta meydana gelen ağrıların azalmasında yardımcı olur. Kan şekeri seviyesinin normale girmesini sağlayarak düzenler. Bu nedenle bu kürü özellikle şeker hastalarının kullanması tavsiye edilir.

Buğday Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

Bir su bardağı buğdayı, öncelikle iyice yıkayıp süzün. Daha sora 1 litrelik cam bir kavanoz içine doldurarak üzerine 3 su bardağı klorsuz su ekleyin. Ölçüyü bir çay bardağı olarak da ayarlayabilirsiniz. Kavanozun kapağını bir tülbent yardımı ile kapatılarak serin ve kuru yerde yaklaşık olarak bir gün boyunca bekletin. Bu ilk su olduğu için kullanmadan buğdayını süzerek bu suyu geri dökün. Kavanozun üzerine tekrar 3 su bardağı klorsuz su ekleyin. Daha sonra tekrar üzerini tülbent ile kapatarak yaklaşık olarak 24 saat bekletin. İlk suyu döküldüğü için buğday suyu asitleştirecektir. Yarı gazoz tadı veren buğday suyu kürü, taze olarak günlük tüketilmek üzere bir kaba alınır.
" } ] }