{ "title": "Buğday Yağı", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Yagi-89.jpg", "date": "21.01.2024 06:29:19", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Buğday Yağı, birçok doğal ilacın ana maddesi olarak karşımıza gelen bitkisel yağlar güzellik ve sağlık için arayışlarda olan kişilerin genelde ilk tercihleri arasında yer alır. Bu yağlardan en yaygın olarak kullanılanlarından biri, E ve B vitaminleri bakımından zengin olan buğday yağıdır. Özellikle cilt ve saç bakımında yoğun olarak kullanılan vazgeçilmez ürünler arasındadır. Yapısında yer alan mineral ve vitaminler sayesinde sindirim problemleri, göz sağlığı ve hafız içinde sık olarak tercih edilir.

Buğday Yağı Faydaları Nelerdir?

Hücreyi yenileyici özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde kırışıklıklar, yanıklar, cilt lekeleri, saç problemleri ve saç derisinin bakımı için tercih edilir. Protein, aminoasit, mineral ve vitamin bakımından zengin olan buğday yağının içeriğinde vücutta antioksidan vazifesi yapan ve yağın enerjiye dönüşmesini sağlayan bir aminoaasit olan L-Carnitine ve B (B1, B3, B6, B2), E ve D vitaminleri bulunur.

Temelde cilt ve saç bakımı için kullanılan buğday yağı; yara ve yanık tedavilerinde, sivilceler, göz altı morlukları, selülit ve cilt kuruluğu için de oldukça etken bakım malzemesidir. Bütün bunların yanı sıra buğday yağı; hafıza sıkıntılarında, görme bozuklularında ve mide-bağırsak sorunlarında etkili bir üründür.

Buğday Yağı Saç İçin Faydaları: Sağlıklı saç için vazgeçilmez olan keratin, B ve E vitaminleri buğday yağında bol miktarda bulunur. Piyasada satılan saç bakım malzemelerinin birçoğunda buğday özlü içeriği vardır. Saç köklerini besler, saç dökülmesine engel olur, saçlara nem kazandırır, saçları güçlendirir, saçların kırılmalarına ve yıpranmalarına engel olur.

Buğday Yağı Cilde Faydaları: Buğday yağı cilt bakımı ve yenilenmesi için vazgeçilmez olan E vitamini açısından zengin bir üründür. Birçok cilt sıkıntısının tedavisinde kullanılan buğday yağının iyileştirici etken olduğu sıkıntılar arasında;
Buğday Yağı Nasıl Kullanılır?

Kırışıklıkları Azaltmak İçin: Kırışıklık gidermek için buğday yağını, cilt için oldukça yararlı olan bal ve kivi ile kullanılırsa daha etkili, hızlı sonuçlar elde edilir. 1 çay kaşığı buğday yağına 1 çay kaşığı bal ilave edin ve karıştırın. Karışıma yarım ezilmiş kivi ekleyin ve yeni bir karışım oluşturun. Elde ettiğiniz bu karışımı özellikle göz çevresinde oluşan kırışıklıklara uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Sonrasında cildi ılık su ile temizleyin. Haftada 1 defa uygulanabilir.

Sindirim Sorunları İçin: Eğer bağırsak ve mide rahatsızlıklarından şikâyetleriniz varsa, kabızlık ve şişkinlik gibi sıkıntılar yaşıyorsanız, 1 çay kaşığı buğday yağını tüketmek rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Uygulanan bu kür sayesinde bağırsaklar düzene girer ve sindirim sorunları azalır.

Yoğun Saç Bakımı İçin: Sağlıklı ve daha güçlü saçlar için buğday yağını yumurta ve bal ile kullanarak faydasını artırabilirsiniz. 1 yemek kaşığı süzme bal, 1 yemek kaşığı buğday yağı ve 1 yemek kaşığı çırpılmış yumurtayı bir kap içerisinde iyice karıştırın. Karışımı saç derisine masaj yaparak iyice yedirin ve ardından başınızı bir havlu ile kapatın, 1-2 dakika kadar saç kurutma makinesi ile ısıtın. En az 1 saat kadar beklettikten sonra saçınızı normal yıkayın. Olumlu sonuç alabilmek için 5 hafta boyunca uygulanmalıdır. Haftada bir defa uygulanır.

Saç Dökülmesi İçin: Saç dökülmesi sıkıntısı yaşıyorsanız yapısında bol olarak B1, B6, B2 ve B3 vitaminlerini bulunduran buğday yağı zayıflamış olan saç köklerine güç katar, yeni saçların çıkmasına neden olur. Duş almadan önce saç diplerine buğday yağı ile masaj uygulanırsa, saç derisindeki kan dolaşımı hızlanır ve zayıf olan saç telleri güçlenir.

Cildi Nemlendirmek İçin: Duş aldıktan sonra cilde buğday yağını yalnız başına veya zeytinyağı ile karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Selülit Azaltmak İçin: En etkili selülit giderici yağlar arasındadır. Yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Her gün buğday yağı ile 10 dakika kadar selülit olan bölgeye masaj yapın. Masaj için eller yerine ipek kese ya da masaj fırçası kullanılır ise daha etkili sonuç verir. Masaj yapıldıktan sonraki süre içerisinde 3 saat kadar bu bölgeye su değdirilmemelidir.

" } ] }