{ "title": "Buğday Yetiştiriciliği", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Bugday-Yetistiriciligi-19.jpg", "date": "20.01.2024 11:00:58", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Buğday Yetiştiriciliği, tahıl ürünleri grubunda yer alan vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek bir besin maddesi olan buğday belirli aşamalarla üretilmektedir. Sofraların baş tacı olan bu ürün Türkiye'de en çok İç Anadolu Bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilen bu tahıl yeşerme döneminde bol suya, olgunlaşma döneminde ise güneşe ihtiyaç duyar. Birtakım aşamalarla birlikte bulgur ve un haline dönüşen buğday en çok ekmek olarak kullanılmaktadır. Buğday yetiştiriciliği emek ister. Uygun iklim şartlarına bağlı olan söz konusu bu tahılın yetiştirilmesi gereken standart yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlı durumudur. Modern tarım teknolojisinin gelişmesiyle birlikte buğday hasadı daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu hususta zaman kaybının önlenmesi buğday yetiştiriciliğine teşvik durumunu ön planda tutmuştur.