{ "title": "Esmer Buğday", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Esmer-Bugday-54.jpg", "date": "19.01.2024 09:05:01", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Esmer Buğday, ilk olarak yetiştiren kişiler Amerikalı George Washington ve Thomas Jcfersson'dır. Bitki sınıflandırmasında tahılgiller türüne değil de meyvelerin bulunduğu sınıfa daha yakındır. Almanlar bu tohum kayın fındığına olan benzerliğinden dolayı bu isimle isimlendirilmiştir. Çok fazla türü bulunmaktadır ama en fazla bilinen türleri kavrulmuş ve kasha ismiyle bilinen türüdür. Bu buğday türü öze çiçek adı verilen ve besin açısından çok zengin koyu balın yapılmasını sağlamaktadır. Anavatan olarak Çin'in iç bölgelerinden ve batı kısımlarından gelmektedir.

Esmer Buğday Nerelerde yetişmektedir?

Başta Japonya'da yetişen esmer buğday Polonya, Rusya, Fransa, Kanada, Amerika ve Türkiye'de yetişir.

Esmer buğday neden tüketilmelidir?
Esmer buğday ile alakalı faydalı öneriler
Besleyici ögeler açısından da zengin olan esmer buğday ununun içerdiği besin maddeleri şunlardır
" } ] }