{ "title": "Haşlanmış Buğday", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Haslanmis-Bugday-71.jpg", "date": "20.01.2024 01:29:43", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Haşlanmış buğday; birçok derde devadır. Buğday lif yönünden son derece zengin bir besin maddesidir. Ayrıca değerli bir tahıl olan buğdaydan istifade edebilmek adına hazırlanabilecek çeşitli tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerin birçoğu geleneksel özelliğe sahip olsa da hiçbiri değerini kaybetmemiştir. Başta haşlanmış buğday kullanılarak yapılan aşure bunlardan sadece bir tanesidir. Yine lebeniye, ayran aşını da unutmamak ve bu konuda hakkını vermek gerekir. Tabi haşlanmış buğdayın halk arasında severek yerine getirilen diş bulguru geleneğinin de bir parçası olduğunu unutulmamalıdır. Özellikle İç Anadolu Bölgesinde haşlanmış buğdayının üzerine ceviz, şekerli leblebi gibi çerezler konularak ikram edilir. Günümüzde ise bu eski tariflere ilave olarak yeni lezzetler denenmektedir. Haşlanmış buğday kullanarak hazırlanan en kolay yeni tariflerden bir tanesi haşlanmış buğday salatasıdır.

Haşlanmış buğday salatası için gereken malzemeler
Haşlanmış Buğday Nasıl Yapılır?

Haşlanmış buğday kullanılarak yapılacak salata için buğdayın soğuk olması gerekir. Daha sonra tüm salata malzemelerini yıkayıp doğrayın. Haşlanmış buğdayı derin bir kâseye alın. Üzerine doğranan salata malzemelerini ilave edin. En son olarak zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış buğdayı ezmeden karıştırın ve servis kasesine boşaltın. Bu arada buğdayı haşlarken mutlaka tuz kullanın. Aksi halde salataya ne kadar koyarsanız koyun lezzetini bulamayabilirsiniz. Haşlanmış buğday salatası hazır. Arzu ederseniz yeşil zeytin ya da farklı salata malzemeleri de tercih edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }