{ "title": "Haşlanmış Buğday", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Haslanmis-Bugday-71.jpg", "date": "20.01.2024 01:29:43", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Haşlanmış buğday; birçok derde devadır. Buğday lif yönünden son derece zengin bir besin maddesidir. Ayrıca değerli bir tahıl olan buğdaydan istifade edebilmek adına hazırlanabilecek çeşitli tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerin birçoğu geleneksel özelliğe sahip olsa da hiçbiri değerini kaybetmemiştir. Başta haşlanmış buğday kullanılarak yapılan aşure bunlardan sadece bir tanesidir. Yine lebeniye, ayran aşını da unutmamak ve bu konuda hakkını vermek gerekir. Tabi haşlanmış buğdayın halk arasında severek yerine getirilen diş bulguru geleneğinin de bir parçası olduğunu unutulmamalıdır. Özellikle İç Anadolu Bölgesinde haşlanmış buğdayının üzerine ceviz, şekerli leblebi gibi çerezler konularak ikram edilir. Günümüzde ise bu eski tariflere ilave olarak yeni lezzetler denenmektedir. Haşlanmış buğday kullanarak hazırlanan en kolay yeni tariflerden bir tanesi haşlanmış buğday salatasıdır.