{ "title": "Kavuzlu Buğday", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Kavuzlu-Bugday-18.jpg", "date": "21.01.2024 22:49:51", "author": "Zafer Eliaçık", "article": [ { "article": "Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday türü olduğu bilinmektedir. Şu an ki yaşadığımız dönemde Orta Avrupa kısımlarında soyu tükenmekte olan bir buğday türü olduğu bilinmektedir. Fakat yine de Orta Avrupa kısımlarında biraz da olsa bulunmaktadır. Fakat yaşam mücadelesi vermektedir. Kavuzlu buğday sağlıklı bir buğday türü olup diyet yapanlar için çok güzel bir besin maddesi olduğu bilinmektedir. Kavuzlu buğday ekmek yapmak için kullanılan buğdayın bir alt türü sayılabilmektedir. Kavuzlu buğdayın bazı kaynaklarda isimleri kızıl buğday veya kılçıksız buğday adlarıyla da geçtiği bilinmektedir. Kavuzlu buğday geçmişte çok yaygın ekilirken sonraki zamanlarda ekmek ve makarna yapımı için kullanılmaya başlandığı bilinmektedir. Ülkemizde kavuzlu buğday ekimi artık yapılmamaktadır.

Kavuzlu buğday tüketme yöntemleri nelerdir?
Kavuzlu buğdayın faydaları nelerdir?
Kavuzlu buğdayın birçok formu ve birçok değişik hali vardır. Tam tahıllı buğday unu ve kavuzlu buğday unları makarna ve buğday ile ilgili tariflerde tercih edilen bu durum buğday unlarının yerine kullanılabildiği bilinmektedir. Tam tahıllı kavuzlu buğday olarak bildiğimiz buğday türü beyaz kavuzlu buğday ununa göre daha yoğun ve katı bir hamur yaptığı bilinmektedir. Kavuzlu buğdayın tanelerini yemeklerin yanında yemek için hazırladığınız salataların içine atarak salatanıza mükemmel, leziz ve enfes tatlar kazandırabilirsiniz.

Kavuzlu buğday kullanım alanları
" } ] }