{ "title": "Kaynatılmış Buğday", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Kaynatilmis-Bugday-13.JPG", "date": "19.01.2024 11:21:04", "author": "Mutlu Çalış", "article": [ { "article": "Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. Buğday bitkisinden birçok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları ise kâğıt ve karton üretimi fabrikasında kullanılmaktadır. Kaynatılmış buğday halk arasında ferik denilmekte. Buğdayın kaynatılmasındaki amaç bulgur elde etmektedir. Kaynatılmış buğday su alarak şişerek ve daha sonra değirmende öğütülerek bulgur elde edilir.