{ "title": "Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi", "image": "https://www.bugday.gen.tr/images/Tam-Bugday-Ekmegi-Sekeri-Yukseltirmi-93.jpg", "date": "20.01.2024 16:51:38", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlanır. Bu sebepten dolayı kişinin şeker içeren gıdalardan veya karbonhidrat içeren besinlerden uzak durmaları halinde insülinin artması engellenir. Buna bağlı olarak kan şekerini aniden artıran, vücuda girdiği zaman glisemik indeksini yükselten karbonhidratlardan uzak durulması tavsiye edilir.

Tam buğdayekmeği şekeri yükseltirmi, bunun için her türlü ekmek ürünlerinden uzak durulması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra simit, patates, poğaça, su böreği, kurabiye, kete, mısır, börek, çikolata, pekmez, bal, tatlandırıcı gibi yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Özellikle şeker içeren gazlı içeceklerden de uzak durulması tavsiye edilir. Uygulanacak bu kısıtlamalar ile vücudun kan şekerinin yükselmesi önlenir. Böylece özellikle diyabet hastalarının şekeri gerekli seviyeli tutulur.

Tam buğday ekmeği şekeri yükseltme sebepleri nelerdir?

Öncelikle buğday olarak üretilen buğdayın un haline geldiği zaman glisemik indeks değerini yükselmeye başladığı belirtilmektedir. Buğdayın birçok alanda kullanılması tavsiye edilmektedir. Özellikle haşlanması halinde çorba, salata gibi yiyeceklerde tüketilmesi oldukça fayda sağlar. Ancak buğdayın un haline çevrilmesi oldukça sakınca teşkil eder. Bu sebepten dolayı ekmeğin tüketilmesi sakınca teşkil eder. Bunun içerisinde sadece yufka veya şebit şeklinde bulunan, ince ve içerisinde kepek bulunan undan elde edilmiş ekmeklerin tüketilmesi tavsiye edilir. Bu tüketiminde az seviyede olması gerekir.

Tam buğday ekmeğinin kan şekerini yükseltirmi

Şekeri yükseltme özelliği bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı kilo alınmasına sebebiyet verirken; şekerin ani yükselişine neden olduğu belirtilmektedir. Tam buğday ekmeğinin içerisinde iki kaşık şekerden daha fazla şeker bulunduğu belirtilir. Tüketilmesi ile hem kilo alımını tetikler hem de şekeri tetikler. Özellikle içerisinde bulunan maya sayesinde şekerin yükselmesine etki eder. Bu sebepten dolayı özellikle Diyabet hastası ve obezite olan hastalarının tüketmemesi tavsiye edilir. Sağlıklı bir bireyin ise dengeli ve sağlıklı beslenmesi için tam buğday ekmeğinden uzak durması tavsiye edilir.
" } ] }