Tohumluk Buğday Çeşitleri

Tohumluk Buğday Çeşitleri

Tohumluk buğday çeşitleri, buğday ülkemizde ve dünyada da en çok tüketilen besindir. Ana yiyeceğimiz olan ekmek başta olmak üzere bir çok alanda da kullanılmaktadır. Buğday kullanıldıkları alanlara göre çok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ve bu çeşitli buğdaylar yine çeşitli tohumluk buğday olarak da değişiklik göstermektedir. Buğday bir çok alanda kullanılmaktadır. Örneğin; ekmek yapımında, pasta ve benzeri ürünlerin yapımında, bisküvi yapımında, tüketilen bir çok abur cubur yapımında, bazı içeceklerin yapımında, makarna yapımında ve benzeri bir çok alanda buğdaydan yapılan un kullanılmaktadır.

Tohumluk buğday çeşitleri

  • Gelibolu buğday tohumu: Oldukça verimli olan bir buğday tohumudur. Kılçıklı ve beyaz başaklı tohum çeşididir. Soğuklara dayanıklı bir çeşittir. Uzun, dik ve yarı eğik görünümlü başakları vardır. Başak'ın boyu yaklaşık 90 cm civarıdır. Orta iri taneli kırmızı renkli ve sert bir tohum yapısına sahiptir.
  • Pehlivan buğday tohumu: Kılçıksız ve beyaz başaklı buğday tohumudur. Uzun başaklı, dik yapılı başakları vardır. Başak'ın boyu yaklaşık 100 cm civarındadır. Soğuğa karşı dayanıklıdır. Oldukça verimli buğday çeşididir.
  • Flamura buğday tohumu: Kılçıklı ve beyaz başaklı tohum çeşididir. Uzun ve yarı eğik başakları vardır. Başak'ın boyu yaklaşık 95 cm civarıdır. Kırmızı renkli ve sert bir tohum yapısına sahiptir. Soğuğa karşı dayanıklıdır. Oldukça verimli buğday çeşididir.
  • Bereket buğday tohumu: Kılçıksız ve kırmızı başaklı buğday tohumudur. Uzun başaklı, yarı eğik yapılı başaklara sahiptir. Başak'ın boyu yaklaşık 105 cm civarındadır. Soğuğa karşı dayanıklıdır. Oldukça verimli buğday çeşididir.
  • Selimiye buğday tohumu: Kılçıksız ve kırmızı başaklı buğday tohumudur. Uzun başaklı, dik yapılı başaklara sahiptir. Başak'ın boyu yaklaşık 100 cm civarındadır. Soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Kırmızı renkli, iri taneli sert ve yarı sert taneleri vardır. Verim potansiyeli oldukça iyidir.
  • Glosa buğday tohumu: Beyaz başaklı ve kılçıklı yapıya sahiptir. Orta boylu ve yatmaya karşı dayanıklıdır. Soğuğa karşı dayanıklıdır. Taneleri kırmızıdır ve diğer buğdaylara karşı başaklanma zamanı erkendir.
  • Kızıltan buğday tohumu: Kahverengi başaklı ve kılçıklı yapıya sahiptir. Orta-uzun ve dik başaklı, sağlam saplıdır. Soğuğa ve kışa dayanıklıdır. Yüksek verime sahiptir. Makarnalık olarak üretilmektedir.
  • Altındane buğday tohumu: Beyaz başaklı, beyaz taneli ve kılçıklıdır. Başak'ın boyu yaklaşık 100 cm civarındadır. Yatmaya karşı dayanıklıdır. Verimi iyidir.
  • Aglika buğday tohumu: Kılçıksız ve beyaz başaklı buğday tohumudur. Başak'ın boyu yaklaşık 95 cm civarıdır. Çok iri taneli, kırmızı renkli ve yarı sert ve sert yapılıdır. Yüksek verimlidir. Soğuğa ve dona karşı dayanıklıdır. Kök hastalıklarına karşı dayanıklıdır. Kahverengi pasa karşıda dayanıklıdır. Fakat diğer paslara karşı dayanıklı değildir.
  • Merılın buğday tohumu: Kılçıklı ve beyaz uzun başaklı buğday çeşididir. Başak'ın boyu yaklaşık 90 cm civarıdır. Tanesi iri, sert yapılı ve kırmızı renklidir. Yatmaya karşı dayanıklıdır. Soğuğa ve dona karşı dayanıklıdır. Oldukça verimlidir. Hastalıklara karşı mükemmel dayanıklıdır.

Son Güncelleme : 03.12.2018 08:10:48

Tohumluk Buğday Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Tohumluk Buğday Çeşitleri"
Merhaba, buğday ekmeyi düşünüyorum. Bir torba tohum ancak bana yetecek ama nasıl bir buğday seçerek tohum yapmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz? Ekmişken bari en iyisinden ekelim.
Sükuti . 24.10.2018 23:46:10
CEVAP YAZ
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018