Buğday Besin Değeri
Buğday Besin Değeri, Buğday en önemli besin maddesidir. İnsanların temel besin maddesi olan ekmeğin ana maddesidir. Un yapıp kullanıldığı gibi hayvanlar için yem olarak da kullanılabilir. Hasat zamanında elde edilen samanlar çiftlik hayvanları için çok idealdir. Buğdayın besin değeri oldukça yüksektir.
Buğdayı Kendi İçerisinde üçe Ayırabiliriz- Makarnalık Buğday
- Ekmeklik Buğday
- Bisküvilik buğday
Buğday, ılık ve serin olan iklim kuşaklarında daha rahat yetişir.
Toprak olarak da killi toprakları tercih eder. Ekim zamanı ise ekim ayının son iki haftası ile kasım ayının ilk iki haftasında çok uygundur.
Buğday Besin Değeri Kalori Olarak Hesaplandığında- İki yüz gram buğdayda yaklaşık olarak 639 kalori bulunmaktadır.
- Karbonhidrat açısından 120,
- Protein bakımından 24,
- Yağ bakımından oldukça fakir olan buğday 2,
- Lif bakımından da oldukça zengin sayılır 21
Buğdayın besin değeri tablosunu aşağı yukarı böyle belirleyebiliriz. Tabi ki buğdayda da bulunan vitaminle var. Gerek A vitamini olsun gerek demir, kalsiyum, sodyum, potasyum bunları da saymak mümkün.
19.01.2024 07:03:22
Buğday Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|