Buğday Unu Alerjisi

Buğday Unu Alerjisi

Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya alerjiniz varsa bu alerjiye karşı bağışıklık sistemini güçlendirecek bir antikor geliştirilmesi gereklidir. Buğday unu alerjisi çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Ayrıca bu alerjiye dikkat edilmediği taktirde bir hayati şoka da neden olabilmektedir. Buğday unu alerjisi tedavi uygulamalarından önce buğday ve buğday ürünlerinden uzak durulması gereklidir.

Buğday unu alerjisi diğer bir buğday hastalığı olan çölyaktan farklıdır. Alerjiler vücudumuzun bağışıklık sistemi tarafından algılanan yanlış bir tanıma vak'asıdır. Normal olarak bağışıklık sistemimiz vücudumuzu bakteri ve virüslerden korumak için bir antikor üretir. Eğer buğdaya alerjiniz varsa bağışıklık sisteminiz bu türe karşı farklı bir antikor üretir. Diğer bir tanıla bağışıklık sistemi vücudunuza zarar verebilecek bir antikoru tanır. Bu antikor buğday ürünlerini yediğimiz zaman vücuda bir saldırı düzenler. Buda alerjiye neden olmaktadır.

Bazı buğday ürünlerinde bulunan protein yüzünden bu alerji oluşmaktadır. Eğer buğdaya alerjiniz varsa aynı protein değerlerine sahip ürünlerden de etkilenebilirsiniz. Bazı alerjisi olan kişilerin buğday ürünlerini kullandıktan sonra yapılan spor alerjiye neden olabilir. Bu alerji genellikle yaşamsal tehlikeye yol açabilen bir türdür. Eğer anne veya babanızda bu alerji var ise genetik faktörler ile yayılabilir. Ayrıca buğday unu alerjisi bağışıklık sistemi gelişememiş hastalarda da görülür.

Buğday unu alerjisinin belirtileri

Buğday unu alerjisi bazı durumlarda çok tehlikeli olmaktadır. Bu alerji dikkat edilmediği taktirde ölüme kadar yol açabilmektedir. Buğday alerjiniz var ise buğday ve buğday ürünlerini kullanmada dikkatli olmanız gereklidir. Buğday unu alerjisi bazı durumlarda kendini belli etmektedir.
  • Vücudun belli kısımlarında şişme yada ağız veya boğazda kaşıntıların olması veya tahrişi.
  • Deride meydana gelen kaşıntılar yada şişmeler.
  • Burunda meydana gelen kaşıntılar.
  • Gözde meydana gelen kaşıntılar sonucu oluşan kızarıklıklar ve gözün sulanması.
  • Bazı durumlarda nefes almada meydana gelen zorlanmalar.
  • Midede oluşan kramp, bulantı yada kusma meydana gelebilir.
  • Daha çok çocuklarda görülen ishal.
Buğday unu alerjisinin tedavi yöntemleri

Doktorunuz size ne yediğiniz, ne tür yiyeceklere yediğiniz hakkında size birkaç soru soracaktır. Doktorunuz size sorduğu bu sorular ışığında gereken testleri yapmanızı söyleyecektir. Bu testlerin arasında en kesin ve en erken sonucu veren test deri testidir. Bu testle derinize birçok ilaç katılmış iğneleri yaparak nelere alerjiniz olduğu hakkında bilgi edinecektir. Bu deri testi sonucunda numaralı olarak yapılan iğnelerin her biri ayrı bir alerjiyi belirtir.

Bir süre bekledikten sonra neye alerjiniz varsa iğnenin yapıldığı yerde şişkinlik olacaktır. Bunun dışında kan tahlili ile neye alerjinizin olduğu öğrenilebilir. Bunun tedavisi içi en iyi yöntem buğday ürünlerini kullanmayı azaltmaktır. Bunun dışında bazı ilaçlarla da tedavi edilebilir.
Son Güncelleme : 03.11.2018 09:50:45

Buğday Unu Alerjisi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Buğday Unu Alerjisi"
Buğday ununu pişmemiş ya da hamur yapılmamış halde ne zaman elimi sürsem ciddi kaşıntılar oluşuyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Bunun yanında beni çok ciddi bi şekilde hapşırtıyor. Bunun için ne gibi bir müdahale yapılabilir?
Sebük . 01.10.2018 23:06:50
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018