Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kavuzlu Buğday

Kavuzlu Buğday

Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday türü olduğu bilinmektedir. Şu an ki yaşadığımız dönemde Orta Avrupa kısımlarında soyu tükenmekte olan bir buğday türü olduğu bilinmektedir. Fakat yine de Orta Avrupa kısımlarında biraz da olsa bulunmaktadır. Fakat yaşam mücadelesi vermektedir. Kavuzlu buğday sağlıklı bir buğday türü olup diyet yapanlar için çok güzel bir besin maddesi olduğu bilinmektedir. Kavuzlu buğday ekmek yapmak için kullanılan buğdayın bir alt türü sayılabilmektedir. Kavuzlu buğdayın bazı kaynaklarda isimleri kızıl buğday veya kılçıksız buğday adlarıyla da geçtiği bilinmektedir. Kavuzlu buğday geçmişte çok yaygın ekilirken sonraki zamanlarda ekmek ve makarna yapımı için kullanılmaya başlandığı bilinmektedir. Ülkemizde kavuzlu buğday ekimi artık yapılmamaktadır.

Kavuzlu buğday tüketme yöntemleri nelerdir?

  • Bu buğdaydan yapılmış unu diğer unlar gibi hamur işlerinde veya diğer hamurla yapılan şeyler için kullanılabilir.
  • Buğdayın işlenmiş halini pilav gibi pişirerek veya kavuzlu buğday adlı buğday türünden yapılan hazır ürünleri tüketmek.
  • Bu buğdayın hem ununu hem de işlenmiş halleri marketlerde bulunmaktadır.

Kavuzlu buğdayın faydaları nelerdir?

  • Kavuz buğdayın içinde insan için yetecek bolca protein vardır.
  • Kavuz buğdayı insanlar için gerekli olan amino asitleri barındırdığı bilinmektedir.
  • Kavuz buğdayı bolca B vitamini ve B vitaminin yanında içerisinde bolca protein bulundurmaktadır.
Kavuzlu buğdayın birçok formu ve birçok değişik hali vardır. Tam tahıllı buğday unu ve kavuzlu buğday unları makarna ve buğday ile ilgili tariflerde tercih edilen bu durum buğday unlarının yerine kullanılabildiği bilinmektedir. Tam tahıllı kavuzlu buğday olarak bildiğimiz buğday türü beyaz kavuzlu buğday ununa göre daha yoğun ve katı bir hamur yaptığı bilinmektedir. Kavuzlu buğdayın tanelerini yemeklerin yanında yemek için hazırladığınız salataların içine atarak salatanıza mükemmel, leziz ve enfes tatlar kazandırabilirsiniz.

Kavuzlu buğday kullanım alanları

  • Kavuzlu buğday diğer buğdayların kullanıldığı gibi kavuzlu buğdayda un yapımında kullanılmaktadır. Bu un ile hamur işi yapılabilmektedir.
  • Kavuzlu buğdayın işlenmiş hali pişirilerek pilav gibi yemekler yapılabilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 22:49:51
Kavuzlu Buğday ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kavuzlu Buğday Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kavuzlu Buğday"
Normal buğdayda daha uzun taneleri vardır. Normal bir şekilde kullanilabilir. Ekmek yapımında kullanılır fakat daha sert olur ona göre yogrulmasi gerekir.
Melek . 05.09.2018 19:17:17
CEVAP YAZ
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye'de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı: Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer bu...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hâkim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya v...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların birçok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlük...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi birçok ürün elde edilir. Buğd...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. Buğday bitkisinden birçok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları is...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Bugday Cimi
Komoterapi Görüyorum Hangi Buğdayı Kullanmam Gerekiyor?
Merhaba İşlem Görmemiş Buğday Tohumu Nereden Bulunabilir?
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Bugday Cimi
Komoterapi Görüyorum Hangi Buğdayı Kullanmam Gerekiyor?
Merhaba İşlem Görmemiş Buğday Tohumu Nereden Bulunabilir?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024