Buğday Çimi

Buğday Çimi

Buğday çimi, son yıllarda kanser gibi oldukça ciddi ölümcül riskleri olan hastalıkların tedavi edilmesinde ve hastalıkların önlenmesinde sağladığı faydalı etkilerle gündeme gelmiştir. Buğday çimi içeriğinde sıvı oksijen barındırmaktadır. Doğadaki en güçlü anti kanser etkisi olan laetril içermektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından buğday çiminin kanserle mücadelede önemli bir bitki olduğu belirtilmektedir. Alternatif tedavi seçenekleri arasında buğday çimi yemek ve buğday şırası içmek uzmanların tavsiyeleri arasına girmiştir. Dünyada buğday çiminin etkilerini benimsemiş ve kabul etmiş olan toplumlarda kanser türlerinin daha az görülmesi buğday çiminin önemini bir kez daha arttırmaktadır. Buğday şırası Orta Asya'da çok eski dönemlerde de içilmiştir. Bu değerli bitki hakkında pek çok yayın hazırlanmıştır. Özellikle kanseri önlediğine dair bilgiler bulunmaktadır. Buğday çimi hakkında öne çıkan faydaları makalemizde bulabilirsiniz.

Buğday çimi faydaları nelerdir?

Buğday çimi öncelikle bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir. Alternatif tedavide kanser ilacı olarak kullanılmaktadır. Özellikle buğday şırasının kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Bitkisel tedavi önerileri arasında  buğday çimi önemli bir yere sahiptir. İçeriğindeki besin maddeleri, vitamin ve mineraller dışında bol miktarda klorofil sayesinde bu etkileri göstermektedir. Buğday çiminin içeriği % 70 klorofilden oluşur. Klorofilin anlamı bitkilerin kanı olmasıdır. Buğday çimi B17 vitaminiyle kanser hücrelerine savaş açar. Ayrıca topraktan bitkilere geçebilecek olan 102 elementin tam 92 tanesi buğday çiminde bulunur.

Buğday çimi taze olarak aynı miktardaki portakalla kıyaslandığında 60 kat fazla C vitamini içermektedir. İçinde bulunan emir oranı da ıspanakla kıyaslandığında 8 kat daha fazladır. İçeceğiniz 1 bardak buğday çimi suyu sayesinde, 1 kasa portakaldan alabileceğiniz C vitaminini rahatlıkla alabilirsiniz.

Buğday çimi içeriğinde kanda bulunan toksinleri yok eden maddeler bulunur. Ayrıca sıvı oksijen deposudur ve laetril denilen anti kanser içeriği vardır.

Kilo problemi olanlar, diyet yapmak zorunda kalanlar buğday çimi ile hazırlanmış buğday şırası içebilir. Bu vücutta yağ yakılmasını daha kolay hale getirdiği gibi yağ yakımını da hızlandırır.

Buğday çimi enerji verici bir bitki olduğundan, uyku ihtiyacınızda azalır. Gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Kan şekerini dengeleyerek, kandaki oksijen taşıma kapasitesinin artmasını sağlar. Ayrıca buğday çimi kırmızı kan hücrelerini arttırıcı etki yapar. Anti bakteriyel etkisi de vardır. Antioksidan bakımından zengin olduğu için vücutta anti aging etkisi gösterir.

Buğday çimi ile buğday şırası nasıl yapılır?

Buğday şırası yapmak için ihtiyacınız olanlar 1 su bardağı buğday tohumu ve 2,5 litre içme suyudur. Önce buğday tohumlarını filizlendirmeniz gerekiyor. İşlem görmeyen çiğ buğday tohumlarını yıkadıktan sonra bolca içme suyunun içinde bir gün boyunca bekletin. Arada suyu değiştirerek, buğday tohumları içindeki  besin canlandırmaya destek olmalısınız. Daha sonra tohumları süzün ve üzerini örterek bekletin. Arada kontrol ettiğiniz tohumlar kurudukça yeniden sudan geçirin. Ortalama 2 gün kadar bunları yaptığınızda buğday tohumları filizlenmeye başlayacak. Filizler 1,5 cm oluncaya kadar bekleyin.

Buğday şırası yapmak içinde filizleri yıkayarak kavanoza doldurun. Buna 1,5 litre içme suyu koyun ve kavanozu hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın. Buğday şırası 2 gün içinde tüketime hazır olacaktır. Süzerek şırayı buzdolabına koyun. Bundan her gün 250-500 ml kadar için. Hazırlanan buğday şırasını 3 gün içinde bitirmelisiniz. İsterseniz süzdüğünüz buğday filizlerinden yeniden aynı şekilde şıra hazırlayabilirsiniz. Daha sonra filizleri atabilir ya da bahçe toprağına karıştırabilirsiniz. Buğday çimi ile yapılan şırayı sade olarak ya da limon ve nane ekleyerek içebilirsiniz. İçine şeker koymanızı tavsiye etmiyoruz. Şeker buğday şırasının faydalı etkilerini azaltır.
Son Güncelleme : 09.12.2018 10:34:02

Buğday Çimi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Buğday Çimi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Buğday Çeşitleri
Buğday Çeşitleri
Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018