Buğday Çimi

Buğday çimi, son yıllarda kanser gibi oldukça ciddi ölümcül riskleri olan hastalıkların tedavi edilmesinde ve hastalıkların önlenmesinde sağladığı faydalı etkilerle gündeme gelmiştir. Buğday çimi içeriğinde sıvı oksijen barındırmaktadır. Doğadaki en güçlü anti kanser etkisi olan laetril içermektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından buğday çiminin kanserle mücadelede önemli bir bitki olduğu belirtilmektedir.
Alternatif tedavi seçenekleri arasında buğday çimi yemek ve buğday şırası içmek uzmanların tavsiyeleri arasına girmiştir. Dünyada buğday çiminin etkilerini benimsemiş ve kabul etmiş olan toplumlarda kanser türlerinin daha az görülmesi buğday çiminin önemini bir kez daha arttırmaktadır. Buğday şırası Orta Asya'da çok eski dönemlerde de içilmiştir. Bu değerli bitki hakkında pek çok yayın hazırlanmıştır. Özellikle kanseri önlediğine dair bilgiler bulunmaktadır. Buğday çimi hakkında öne çıkan faydaları makalemizde bulabilirsiniz.

Buğday çimi faydaları nelerdir?

Buğday çimi öncelikle bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir. Alternatif tedavide kanser ilacı olarak kullanılmaktadır. Özellikle buğday şırasının kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Bitkisel tedavi önerileri arasında buğday çimi önemli bir yere sahiptir. İçeriğindeki besin maddeleri, vitamin ve mineraller dışında bol miktarda klorofil sayesinde bu etkileri göstermektedir. Buğday çiminin içeriği % 70 klorofilden oluşur. Klorofilin anlamı bitkilerin kanı olmasıdır.
Buğday çimi B17 vitaminiyle kanser hücrelerine savaş açar. Ayrıca topraktan bitkilere geçebilecek olan 102 elementin tam 92 tanesi buğday çiminde bulunur.

Buğday çimi taze olarak aynı miktardaki portakalla kıyaslandığında 60 kat fazla C vitamini içermektedir. İçinde bulunan emir oranı da ıspanakla kıyaslandığında 8 kat daha fazladır. İçeceğiniz 1 bardak buğday çimi suyu sayesinde, 1 kasa portakaldan alabileceğiniz C vitaminini rahatlıkla alabilirsiniz.

Buğday çimi içeriğinde kanda bulunan toksinleri yok eden maddeler bulunur. Ayrıca sıvı oksijen deposudur ve laetril denilen anti kanser içeriği vardır.

Kilo problemi olanlar, diyet yapmak zorunda kalanlar buğday çimi ile hazırlanmış buğday şırası içebilir. Bu vücutta yağ yakılmasını daha kolay hale getirdiği gibi yağ yakımını da hızlandırır.

Buğday çimi enerji verici bir bitki olduğundan, uyku ihtiyacınızda azalır. Gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Kan şekerini dengeleyerek, kandaki oksijen taşıma kapasitesinin artmasını sağlar. Ayrıca buğday çimi kırmızı kan hücrelerini arttırıcı etki yapar. Anti bakteriyel etkisi de vardır. Antioksidan bakımından zengin olduğu için vücutta anti aging etkisi gösterir.

Buğday çimi ile buğday şırası nasıl yapılır?

Buğday şırası yapmak için ihtiyacınız olanlar 1 su bardağı buğday tohumu ve 2,5 litre içme suyudur. Önce buğday tohumlarını filizlendirmeniz gerekiyor. İşlem görmeyen çiğ buğday tohumlarını yıkadıktan sonra bolca içme suyunun içinde bir gün boyunca bekletin. Arada suyu değiştirerek, buğday tohumları içindeki besin canlandırmaya destek olmalısınız. Daha sonra tohumları süzün ve üzerini örterek bekletin. Arada kontrol ettiğiniz tohumlar kurudukça yeniden sudan geçirin. Ortalama 2 gün kadar bunları yaptığınızda buğday tohumları filizlenmeye başlayacak. Filizler 1,5 cm oluncaya kadar bekleyin.

Buğday şırası yapmak içinde filizleri yıkayarak kavanoza doldurun. Buna 1,5 litre içme suyu koyun ve kavanozu hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın. Buğday şırası 2 gün içinde tüketime hazır olacaktır. Süzerek şırayı buzdolabına koyun. Bundan her gün 250-500 ml kadar için. Hazırlanan buğday şırasını 3 gün içinde bitirmelisiniz. İsterseniz süzdüğünüz buğday filizlerinden yeniden aynı şekilde şıra hazırlayabilirsiniz. Daha sonra filizleri atabilir ya da bahçe toprağına karıştırabilirsiniz. Buğday çimi ile yapılan şırayı sade olarak ya da limon ve nane ekleyerek içebilirsiniz. İçine şeker koymanızı tavsiye etmiyoruz. Şeker buğday şırasının faydalı etkilerini azaltır.

Buğday Çimi Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Buğday Çimi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte...
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetmekteyiz. Ancak ekmeğin kilo üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler üstüne söylemler ortaya çıkmı...
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...

Kavılca Buğdayı

Kavılca buğdayı, bu buğday türü vücutta meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir koruyucu özellik taşır. Doğu Anadolu'nun Kars Kars yöresine ait bir türüdür. Kabuğu kalın bir yapıda ve katmanlı bir şekilde oluşmaktadır...

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde başta karbonhidrat gelir, ayrıca da zengin mineralleri...

Rus Buğdayı

Rus Buğdayı: Türkiye’ye Rusya’dan getirilerek ekimi yapılan bu buğday türü özellikle, Erzurum ve Kars bölgesinde oldukça yüksek derecede verim alınmasıyla adında çok söz ettirmiştir. Ziraat enstitüsü tarafından birçok çalışması yapılarak,...

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Başak, sap ve kök olmak üzere 3 ana kısımdan oluşan buğday, ilk etapta çiçek olar...

Buğdayda Pas Hastalığı

Buğdayda Pas Hastalığı; iklim şartlarının epidemi yaptığı dönemlerde buğdayda pas hastalıkları ciddi oranda verim kayıplarına sebep olur. Buğdayda pas hastalığından oluşan zarar, erken enfeksiyonlar ve hastalığın salgın yapması bağlantılı olar...

Buğday Kepeği

Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrıştırılır. Ayrıştırılan buğdayın kabuk bölümü yapılan araştırmalara göre aşırı lif içerdiği ve ...

Buğday Çimi Tozu

Buğday çimi tozu; tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral, çinko, fosfat, enzim ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir. Bir gramlık buğday çimi tozunun elde edilme...

Buğday Nişastası

Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunlarda ilkbahar ve kış mevsimleridir. Kışlık buğday sonbahar aylarında ekilir ve ilkbahara kada...

Buğday Yarması

Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermek...

Buğday Proteini

Buğday Proteini, vücuda ve sağlığa çeşitli faydaları bulunan bu proteinin diğer ismi de glütendir. Bu buğday proteininin vücuda bir çok faydası bulunmaktadır. İnsanların sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için yağ. protein. vitamin. karbonh...

Kavuzlu Buğday

Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday türü olduğu bili...

Buğday

Buğday, çok eskilerden günümüze dek üretimi yapılan buğdayım faydalarından yararlanabilmek için tüketim şekli oldukça önemlidir. Buğdayım işlenmesi anında besleyici özelliği kaybolmaktadır. kepekli besinler grubunda yer alan buğda...

Buğday Çeşitleri

Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken onu makarna takip etmektedir. Buğday çok çeşitlilik göstermektedir. Her türünden farklı ...

Buğday Tohumu

Buğday Tohumu, Temel besin maddelerinden olan ekmeğin hammadesi olan buğday, insanlık için önemini her zaman en üst seviyede korumuştur. Yokluğundan kıtlık, açlık meydana gelmiş, çokluğundan insanlığın zenginlik efsanelerine konu olmuştur...

Kırık Buğday

Kırık Buğday, tahıl ürünleri kapsamında yer alan olgunlaşan buğday başaklarının hasadı esnasında modern tarım teknolojisi ile işlemden geçirilme aşamasında elek altı diye tabir edilen buğday tanelerinin kırık olanlarını ifade eder. Kalite olar...

Buğday Çimi Marmelatı

Buğday Çimi Marmelatı, Şifa verici etkisi ve içeriği açısından belki de yeşil yapraklı bitkiler içerisinde en önemlisi olan buğday çimi ne şekilde tüketilirse tüketilsin inanılmaz derecede faydalı bir bitkidir. Buğday çimi ma...

Buğday Unu

Buğday Unu; ismi itibariyle buğdayın dövülmesi sonucu elde edilen undur. Bununla beraber rafine buğday unlarının bundan farkı işlenmiş olarak elde edildiği için buğdayın bazı kısımlarını içermez. Yani eğer ekmek veya hamurişi yapımında b...

Buğday Ekimi

Buğday ekimi; buğday her çeşit toprakta yetişme özelliğine sahiptir. Buğday ekiminde en yüksek verim killi ve humusça zengin topraklardan alınır. Buğday ekiminin gerçekleşmesi için ilk olarak toprak işlenmelidir. Buğday ilk evrelerinde bol nem...

Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri

Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında en fazla sayıya sahip olan verimli çeşitleridir. Yetiştirileceği bölgenin özelliklerine g...

Buğday Ruşeymi

Buğday Ruşeymi, Birçok kişi tarafından henüz adı duyulmamış olan buğday ruşeymi, ülkemizde yeni yeni duyulan ve oldukça kıymetli bir yiyecek olması bakımından diğerini anlaşılmış olan bir besindir. Son günlerde marketlerden oldukça kolay temin...

 

Buğday Nasıl Yetiştirilir
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Durum Buğdayı
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Suyu
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Dövme Buğday
Aşurelik Buğday
Kaynatılmış Buğday
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kavılca Buğdayı
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Rus Buğdayı
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Kepeği
Buğday Çimi Tozu
Buğday Nişastası
Buğday Yarması
Buğday Proteini
Kavuzlu Buğday
Buğday
Buğday Çeşitleri
Buğday Tohumu
Kırık Buğday
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Unu
Buğday Ekimi
Popüler İçerik
Kavılca Buğdayı
Kavılca buğdayı, bu buğday türü vücutta meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir koruyucu özellik taşır. Doğu Anadolu'nun Kars Kar...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Rus Buğdayı
Rus Buğdayı: Türkiye’ye Rusya’dan getirilerek ekimi yapılan bu buğday türü özellikle, Erzurum ve Kars bölgesinde oldukça yüksek derecede verim alınma...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğdayda Pas Hastalığı; iklim şartlarının epidemi yaptığı dönemlerde buğdayda pas hastalıkları ciddi oranda verim kayıplarına sebep olur. Buğdayda pas...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Buğday Çimi Tozu
Buğday çimi tozu; tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral, çinko, fosfat, enzim ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Durum Buğdayı
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Buğday Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Buğday Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018