Buğday Lifi
Buğday Lifi; birçok alanda kullanılan bir maddedir. Buğday lifi buğdayın ısıl işlem görüp tekstüre edildikten sonra buğdayı bir kez daha öğütüldükten sonra elde edilmektedir.
Buğday Lifi Çeşitleri - Karışım lifi
- Çeşitli lif grupları
- Bitkisel lifler
Buğday lifi en çok köfte, sucuk, döner, sosis ve salam yapımında oldukça sık kullanılan bir maddedir. Buğday lifi besin imalatında fonksiyonel amaçlı kullanılır.
Buğday Lifi Özellikleri - Buğday lifinin tadı ve ve kokusu yoktur.
- Buğday lifi, hacminin tam üç, dört kat suyu kaldırır ve kaldırıldığı yerde de tutar.
- Buğday lifi, tüm ürünlerde işlem görmeden direkt olarak kullanılan bir maddedir.
- Buğday lifi, kıvam artırıcı olarak kullanılır.
- Buğday lifi ayrıca yağ bağlayıcıdır.
- Buğday lifi, etin büyüklüğünü korur eti küçültmez.
Bu faydalı madde ayrıca galeta unu, nişasta, soya proteini, soya unu ile izole soya yapımında oldukça sık kullanılan bir maddedir. Buğday lifi sıralamış olduğumuz bu besinlerin yerini tutabilen tek doğal bitkisel lif türüdür. Granül Buğday Lifi Granül buğday lifi, ısıl işlem görüp tekstüre edildikten sonra buğdayın kurutulan halidir. Granül buğday lifi, granül olduğundan dolayı makine ve el mantısının iç harcında kullanılan bir maddedir. Granül buğday lifi ayrıca soya, kıyma ve galeta unu yerine tercih edilen bir maddedir. - Granül buğday lifi, dondurma külahı, kraker ve gofret yapımında kullanılan bir maddedir. Bu ürünlerin kırılmamasını engeller.
- Besinlerde kalori düşüren buğday lifi suyu kaldırma özelliğine sahiptir
- Buğday lifi, et ürünlerinin yapımında oldukça sık kullanılan bir maddedir.
- Bu faydalı madde ayrıca insan vücudunun ihtiyacı olan lifi karşılar.
Son Güncelleme : 23.10.2018 23:06:34
Buğday Lifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
|
1 Yorum Yapılmış "Buğday Lifi"
Doktorum bana bol bol lifli besin tüketilmesi açısından bilgiler verdi Ben de yaklaşık olarak 2 haftadır lili olan tüm gıdaları tüketiyorum. Birçok lifli gıdayı tükettim. Tüketebileceğim ne gibi lifli gıdalar vardır? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
İrmegân . 26.10.2018 01:48:16
CEVAP YAZ
|
 |
Sarı Buğday |
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k... |
 |
Karakılçık Buğdayı |
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b... |
 |
Buğday Şırası Nasıl Yapılır |
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y... |
 |
Buğday Suyu |
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e... |
 |
Dövme Buğday |
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd... |
 |
Buğday Nasıl Yetiştirilir |
Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alte... |
 |
Durum Buğdayı |
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ... |
 |
Aşurelik Buğday |
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme... |
 |
Buğday Yarması |
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü... |
 |
Buğday Hangi Bölgede Yetişir |
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ... |
 |
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi |
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan... |
 |
Kaynatılmış Buğday |
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i... |
|
|
Sarı Buğday |
|
Karakılçık Buğdayı |
|
Buğday Şırası Nasıl Yapılır |
|
Buğday Suyu |
|
Dövme Buğday |
|
Buğday Nasıl Yetiştirilir |
|
Durum Buğdayı |
|
Aşurelik Buğday |
|
Buğday Yarması |
|
Buğday Hangi Bölgede Yetişir |
|
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi |
|
Kaynatılmış Buğday |
|
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri |
|
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori |
|
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler |
|
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır |
|
Buğday Nişastası |
|
Buğday Kepeği |
|
Buğday Çeşitleri |
|
Buğday Unu Alerjisi |
|
Buğdayda Pas Hastalığı |
|
Buğday Proteini |
|
Buğday Besin Değeri |
|
Buğday Ekimi |
|
Rus Buğdayı |
|
Makarnalık Buğday Çeşitleri |
|
Kavılca Buğdayı |
|
Buğday Tohumu |
|
Buğday Çimi Marmelatı |
|
Buğday Kalori |
Popüler İçerik |
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında e...
|
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış h...
|
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
|
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. B...
|
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
|
|