Buğday sirkesi, sağlık açısından önemli faydaları olan doğal bir üründür. Sirke, yapılış yöntemi ne olursa olsun antioksidan özellikleri, bağışıklık sistemi güçlendirici etkileri ve gençlik iksiri olarak bilinir. Buğday sirkesi ise sağlığınıza dost bir doğal ecza deposudur. İçeriğinde kil ve magnezyum bulunur ve vücut için son derece faydalıdır. Bünyenizi güçlendirmek ve bağışıklık sisteminizi desteklemek için buğday sirkesinin mucizevi gücünden faydalanabilirsiniz. Olumlu etkilerini kısa sürede gösteren buğday sirkesi, evde kolaylıkla hazırlanabilir. Ayrıca grip ve virüslere bağlı hastalıklardan korunmak için de etkili bir koruyucu önlemdir. Buğday Sirkesi Nedir? Buğday sirkesi, vücutta hücreler üzerinde olumlu etkiler gösteren sağlıklı sirkelerden biridir. Özellikle saç, cilt ve tırnak problemleriniz varsa, buğday sirkesi bu konularda tam bir uzmandır. Vücutta biriken zararlı toksinleri dışarı atarak, cilt gözeneklerini sıkılaştırır ve onarır. İçeriğindeki yüksek E vitamini ile kırışıklıkları ve çizgileri yok eder, cilt elastikiyetini artırarak kolajen dokuyu harekete geçirir. Buğday sirkesi, saçlar için de eşsiz bir ilaç niteliğindedir. Zayıf ve cansız saçların direncini artırır, saç dökülmesini ve saç derisi sorunlarını giderir. Saçlı derinin pH dengesini düzenler ve sağlıklı, parlak saçlar için yenileyici bir saç toniği görevi görür. Buğday Sirkesinin Hazırlanması Çok büyük gurme marketler dışında buğday sirkesini temin etmek oldukça zor olabilir. Bu nedenle, kendi buğday sirkenizi kendiniz yapmanız gerekecektir. Ancak endişelenmeyin, diğer sirke yapımları kadar kolaydır. Buğday Sirkesi Evde Nasıl Yapılır? Buğday sirkesi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, organik bir buğday temin etmektir. Herhangi bir buğday ya da marketlerde satılan aşurelik buğday işe yaramaz ve faydalı bir buğday sirkesi hazırlamamış olursunuz. Büyük marketlerin organik gıdalar satan kısımlarında farklı markalara ait organik buğday bulabilirsiniz. Buğday Sirkesi İçin Gerekli Malzemeler
Buğday Sirkesi Nasıl Yapılır? Organik buğdayı bir mutfak robotu yardımıyla küçük parçalara ayırın. Pütürlü bir un kıvamında olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde sirkenin oluşum aşamasında buğdayın özü daha iyi ortaya çıkacaktır. 3 litrelik cam bir kavanoza ezilmiş buğdayları koyun. 1 kahve fincanı sirkeyi buğday sirkemizi mayalamak için kullanacağız. Su, sirke ve kaya tuzu başka bir kapta karıştırılarak kaya tuzunun iyice erimesi sağlanır. Karışım, kavanozdaki buğdayların üzerine dökülür ve tahta bir kaşık ile karıştırılır. Buğday sirkesi, temiz bir bez ile ağzı kapatıldıktan sonra 2 hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletilir. Her gün karıştırmanız gerekmektedir. |
Gulay
18 Mayıs 2024 Cumartesi2 hafta sonra ne yapacagiz
Cevap yazAdmin
18 Mayıs 2024 CumartesiHenüz kesin bir planımız yok, ama o tarihe kadar bir şeyler organize edebiliriz. Önerilerin var mı?