Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir, Buğday çimi şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu şekilde tanımlanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Buğday çiminin tane veya uzayan bölümü hücreleri yeniler, kalp ve damar sistemindeki aksaklıkları giderir, kanın temizlenmesini sağlar ve daha birçok faydası bulunmaktadır.

Buğday çimi nasıl yetiştirilir konusunda verilebilecek bilgiler oldukça fazladır.
Bir avuç kadar zirai buğday alın. Buğdayları oda sıcaklığındaki çeşme suyu ile ıslatın ve bu şekilde 1 gece bekletiniz. Sonraki gün suda şişen buğday tanelerini genişçe bir tepside üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Daha sonra tepsiye dizdiğiniz buğday tanelerinin üzerini nemli bir bez ile kapayın. Buğdayların üzerini nemli bezle örttükten sonra evinizin en sıcak ve karanlık ortamında bekletin. Buğday tanelerinin üzerini örttüğünüz bezin kurumaması için ara sıra hafifçe ıslatın. 3-4 sonra buğday taneleri filiz vermeye başlayacaktır. Filizler 2 santimetre uzunluğuna ulaşınca dolabınızda saklayabilirsiniz. Yalnız şunu bilin ki çimler çok dayanıklı değillerdir. Bu nedenle ihtiyacınızdan fazlasını çimlendirmeyin. Filiz veren çimlerin uzunlukları 10 cm ile 15 cm olunca bir makas yardımıyla uçlarından 1 cm'ye kadar kesin. Kestikçe uzayan çimleri salatalarda kullanabilirsiniz ya da fazla ekmişseniz mutfak robotu yardımı ile çimlerin suyunu çıkarabilirsiniz. Market ya da aktarlardan alacağınız çimlenmiş buğdayların çabuk filiz vermeleri için katkılar kullanılmış olabilir bu nedenle fazla güvenilir değillerdir.

Buğday çimi nasıl tüketilir


Buğday çimlerini pişirmeden tüketmeniz önerilir çünkü pişmeden yararlıdırlar. Gün içerisinde 2 ile 8 yemek kaşığı kadar buğday çimi suyu tüketmeniz yeterlidir. Eğer tedavi olma durumu varsa tüketim miktarını verilen oranların 2 katı kadar arttırabilirsiniz. Yalnız belirtilen miktarı bir seferde içmeyin, gün içinde eşit oranlara ayırıp kullanın.

Buğday çiminin özellikleri nelerdir?


Sağlık uzmanları tarafından süper özellikleri barındıran bir besin olarak nitelenmektedir. Çok az araştırma yapılmış olsa bile canlı bir enzim kaynağı olarak görülmektedir. Çimlenen buğday filizlerinden elde edilen su antibiyotik özelliğine sahiptir. Ayrıca klorofil içeriğinin fazla olması hücrelerin içindeki toksin maddeleri kana taşıyarak vücuttan atılmasını sağladığı için zararlı olan bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını önlemektedir. Yüksek miktarda B6, B1, B12, K, E ve C vitaminlerini içermektedir. Ispanağa göre daha fazla oranda demir içerir bu nedenle demir eksikliğine bağlı olarak görülen anemi için önerilmektedir.
19.01.2024 04:07:42
Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir"
Oldu olacak diğer aşamaları da söylese birisi. Saksida bile olsa buğday başağı görsek. Hem birazcık büyük bir saksı olanlar bi pişirim buğday bile üretebilir
Gaye . 25.11.2021 06:01:57

Sarı Buğday

Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye'de ekmek çok tüketildiği için buğday e...
Devamını Oku

Karakılçık Buğdayı

Karakılçık buğdayı: Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli...
Devamını Oku

Buğday Şırası Nasıl Yapılır

Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin ba...
Devamını Oku

Buğday Suyu

Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan s...
Devamını Oku

Dövme Buğday

Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğda...
Devamını Oku

Buğday Nasıl Yetiştirilir

Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hâkim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insan...
Devamını Oku

Durum Buğdayı

Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi...
Devamını Oku

Aşurelik Buğday

Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gazian...
Devamını Oku

Buğday Yarması

Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların birçok türü bulunmaktadır. Bu türl...
Devamını Oku

Buğday Hangi Bölgede Yetişir

Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı ya...
Devamını Oku

Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi

Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direnci...
Devamını Oku

Kaynatılmış Buğday

Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. Buğday bitkisinden birçok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğd...
Devamını Oku

Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri

Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında en ...
Devamını Oku

2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?

2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetme...
Devamını Oku

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değer...
Devamını Oku

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Baş...
Devamını Oku

Buğday Nişastası

Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye'de iki değişik mevsimde yetişir. Bunlarda il...
Devamını Oku

Buğday Kepeği

Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrıştırılır...
Devamını Oku

Buğday Çeşitleri

Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken onu ...
Devamını Oku

Buğday Unu Alerjisi

Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya alerjin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Son Forum Konuları
Bugday Cimi
Komoterapi Görüyorum Hangi Buğdayı Kullanmam Gerekiyor?
Merhaba İşlem Görmemiş Buğday Tohumu Nereden Bulunabilir?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024