Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır, buğday çimi suyu belki de normal sudan sonra içilebilecek en sağlıklı sulardan biridir. Son derece güçlü bir antioksidan olan buğday çimi suyu neredeyse 5 kilo portakalda bulunan C vitamini kadar vitamin içeriyor. Ayrıca bir düşünün önünüze 2 kilo çiğ yeşil yapraklı sebze alsanız bunu tek bir öğünde tüketebilmeniz mümkün mü.
Bırakın tek öğünü akşama kadar bile uğraşanız yemeniz çok zor olacaktır. Bu bakımdan yeşil yapraklı sebze ihtiyacınız içinde buğday çimi suyu eşsiz bir besin değerine sahip. Kanser tedavisi gören pek çok hasta için buğday çimi suyu alternatif tıpta kullanılan bir içecek. Ayrıca buğday çimi suyu içerek koruyucu bir önlem alacağınız da kesin. Kalsiyum, demir, fosfor ve magnezyumun kaynağı olan buğday çimi suyu kan ve hücreler de bulunan toksinleri son derece etkin bir şekilde temizleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kan şekerini düzenleyerek kanın hücrelere götürmüş olduğu oksijen kapasitesini artırmaktadır. Bu mucizevi besin nasıl hazırlanır bir bakalım.

Buğday çimi suyu nasıl yapılır?


Buğday çimi suyu hazırlamak için özel olarak üretilmiş buğday çimi sıkma makinaları bulunmaktadır. Ama bu makinalar piyasada son derece yüksek fiyatlara satılıyor. Şayet maddi durumunuz el veriyor ise mutlaka bu makinalardan sağlığınız için 1 adet edinmelisiniz. Ama makine alamıyorsanız bu durumda elbette buğday çimi suyundan mahrum kalmamanız gerekir.

Öncelikle buğday çimi suyu hazırlayabilmek için elinizde buğday çimi olması gerekir.
İnanın hiç zahmetli değil. Buğday çimi yetiştirmeye başlayınca bir de suyunu sıkıp içmeye başladığınızda kendiniz ve çocuklarınız için parayla satın alamayacağınız kadar değerli bir şey yapmış olacaksınız.

Artık büyük market raflarında kuru bakliyat tarzında organik buğday satılıyor. Bu organik buğdaydan kendinize 1 paket satın alın. Ayrıca bir paket organik buğdaydan o kadar çok çim suyu elde edeceksiniz ki şaşırabilirsiniz.

Almış olduğunuz organik buğdayı yarım su bardağı kadar bir gece önceden ağzı kapalı bir kapta ıslatın. Daha sonra nemli bir bez arasına buğdaylarını koyup 2 gün boyunca günde 3 kez olmak üzere mutlaka sulayın ve derin ama geniş bir kaba alıp ılık bir yerde bekletin. Bu arada sulama işlemine devam etmelisiniz. Buğdaylar kesinlikle kuru kalmamalı. Birkaç gün sonra buğdaylarınız filiz vermeye başlayacaktır. Bu aşamada filizlenmiş buğdaylarınızı toprak dolu bir saksıya alabilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde buğday çimleriniz fışkırırcasına çıkmaya başlayacak. Bu arada sulamayı asla ihmal etmiyoruz.

Yukarıda buğday çimi suyu nasıl yapılır sorusu için makineye ihtiyacınız olduğunu belirtmiştik. Ama buğday çimi suyu makineniz yok ise yapmanız gereken şey tüketeceğiniz kadar buğday çimini saksıdan biçtikten sonra güzelce yıkayın. Blenderınızın çırpma kabına koymuş olduğunuz buğday çimlerinin üzerine 1 bardak içme suyu ilave edin ve blenderı çalıştırın. Bir süre buğday çimleri yemyeşil bir suya dönüşecek. Tıpkı sebze suyu gibi. Artık buğday çimi suyunuz hazır afiyetle içebilirsiniz.
19.01.2024 19:45:49
Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sarı Buğday

Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye'de ekmek çok tüketildiği için buğday e...
Devamını Oku

Karakılçık Buğdayı

Karakılçık buğdayı: Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli...
Devamını Oku

Buğday Şırası Nasıl Yapılır

Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin ba...
Devamını Oku

Buğday Suyu

Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan s...
Devamını Oku

Dövme Buğday

Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğda...
Devamını Oku

Buğday Nasıl Yetiştirilir

Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hâkim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insan...
Devamını Oku

Durum Buğdayı

Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi...
Devamını Oku

Aşurelik Buğday

Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gazian...
Devamını Oku

Buğday Yarması

Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların birçok türü bulunmaktadır. Bu türl...
Devamını Oku

Buğday Hangi Bölgede Yetişir

Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı ya...
Devamını Oku

Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi

Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direnci...
Devamını Oku

Kaynatılmış Buğday

Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. Buğday bitkisinden birçok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğd...
Devamını Oku

Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri

Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında en ...
Devamını Oku

2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?

2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetme...
Devamını Oku

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değer...
Devamını Oku

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Baş...
Devamını Oku

Buğday Nişastası

Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye'de iki değişik mevsimde yetişir. Bunlarda il...
Devamını Oku

Buğday Kepeği

Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrıştırılır...
Devamını Oku

Buğday Çeşitleri

Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken onu ...
Devamını Oku

Buğday Unu Alerjisi

Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya alerjin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Son Forum Konuları
Bugday Cimi
Komoterapi Görüyorum Hangi Buğdayı Kullanmam Gerekiyor?
Merhaba İşlem Görmemiş Buğday Tohumu Nereden Bulunabilir?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024