Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık yönünden birçok faydası bulunan buğday şırasını kaliteli hayat için tüketmek gerekir. Kilo kontrolünüzü sağlayarak aşırı kilo almanıza engel olacak olan buğday şırasını ihmal etmemek gerekir.
Buğday şırasını kendiniz hazırlayarak diyabetik hastalıklar için tüketebilirsiniz.
Buğday Şırası İçin Malzemeleri
1 bardak aşurelik buğday
3 bardak klorsuz su
1 litrelik cam kavanoz
Hazırlanışı: 1 bardak aşurelik buğdayı aksamdan cam bir kavanoza 3 bardak su ile ıslatınız. Üzerini temiz bir bezle örterek 24 saat beklettikten sonra biriken sarı suyunu dökünüz. Tertemiz yıkanan aşurelik buğdayın üzerine yeniden 3 bardak temiz klorsuz su ilave ediniz. 24 saat sonra süzülerek bir kavanoza alarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Süzdüğünüz buğdayları atmak yerine bahçeniz veya bağınız varsa gömerek yeniden buğday filizleri elde edebilirsiniz.
Buğday Şırası Ne Kadar İçilmeli?
Günlük 250-500 ml içebilirsiniz. Hazırladığınız buğday şırasını 3 gün içerisinde tüketmeniz gerekmektedir. Sade olarak tüketebileceğiniz gibi içerisine biraz taze limon katarak limonata gibi de içebilirsiniz.
Buğday Şırasının Faydaları Nelerdir?
Detoks etkisi yapmaktadır
Saçların ağarmasını geciktirir
Bakteri üremesini önler
Sivilce ve yara izlerini geçirir
Hemoglobin üretimini artırdığı için daha fazla oksijen alınarak Alzheimer hastalığından korumaktadır
Karaciğerleri ve kanı temizler
Ülser ve ishale iyi gelmektedir
Kabızlığı gidermek için faydalıdır.
Açlığı bastırarak iştahı kontrol altında tutar
Kanser için şifa kaynağıdır
Yüksek derecede demir içerir
Doğanın bize sunduğu sağlık mucizesi buğday şırasını kendi evinizde yaparak içinize sine sine tüketebilir ve sağlığınıza kavuşursunuz. Buğday şırası ile detoks etkisi sayesinde kilonuzu kontrol altında tutabilirsiniz.
20.01.2024 14:20:09
Buğday Şırası Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Aşurelik buğday;kepeği,rüşeymi alınmış buğday olduğundan çimlenmez şırası yapılsa da nişasta olduğundan hiçbir faydası yok,Gerçek buğday şırası işlenmemiş buğdaydan yapılr. Buğday şırası (Rejuvelac) nasıl hazırlanır?
Malzemeler
1 küçük su bardağı buğday tohumu (~150 gr)
İçme suyu (2,5 lt)
Buğday çimi filizlendirme:
Çiğ, hiçbir işlem görmemiş- buğday tohumları iyice yıkadıktan sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılarak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2-3 durulama yapılıp su değiştirilerek tohumlardaki besinlerin canlandırma işlemine yardımcı olunur.
24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber mutfakta bir kenara konur ve üzerine bir tülbent örtülür.
Ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça sudan geçirirlerek süzülür ve yine bir kenara konur.
Bu işlem yaklaşık 2 gün boyunca buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar sürdürülür.
Buğday şırası yapım süreci:
Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur.
Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.
İki gün sonra buğday şırası kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır.
Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2&8217;inci parti buğday şırası elde edilir.
2&8217;inci parti buğday şırası, içime hazır olunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Kavonozda kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür.
Buğday şırası (Rejuvelac) sade tüketilebileceği gibi biraz limon ve taze nane yaprağı ilave edilerek limonata şeklinde de tüketilebilir. Ancak sağladığı faydayı maksimize edebilmek için şeker kullanılması önerilmez. Rejuvelac&8217;ınızı içerken doğanın sunduğu besinleri 100 canlı olarak içerdiğini ve bunların vücudunuzun canına can katacak tam şifa olduğunu hatırlayın. Cüneyt . 01.12.2018 14:31:18
Ibrahim karadag : Karakilcik buğday temin edebilirim 03.07.2019 00:14:50
Beyhan Yeniceli : O zaman hangi cins buğday ve nerden temin edebiliriz 01.02.2019 08:07:49
Kemoterapi alırken buğday şırası içilebilirmi Rukiye . 13.07.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024